Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / 10 dhjetori shënon Ditën Ndërkombëtare të Drejtave të Njeriut të miratuar nga Asambleja e Përgjithshme e OKB-së
10 dhjetori shënon Ditën Ndërkombëtare të Drejtave të Njeriut të miratuar nga Asambleja e Përgjithshme e OKB-së

10 dhjetori shënon Ditën Ndërkombëtare të Drejtave të Njeriut të miratuar nga Asambleja e Përgjithshme e OKB-së

Data 10 dhjetor është një përkujtim i Deklaratës Universale për të Drejtat e Njeriut, e cila u miratua në 10 dhjetor të vitit 1948 nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara. Pas këtij akti historik, Asambleja ftoi të gjitha shtetet anëtare që ta shpallin tekstin e Deklaratës dhe të përpiqen që të përhapet, paraqitet, lexohet dhe të shpjegohet, sidomos në shkolla dhe institucione të tjera edukuese, në të gjitha vendet dhe shtetet pa marrë parasysh statusin e tyre politik. Në këtë deklaratë theksohet universaliteti, karakteri i pandashëm dhe i patjetërsueshëm i të drejtave dhe lirive, i standardeve ndërkombëtare të drejtave të njeriut; legjislacioni ndërkombëtar i të drejtave të njerëzore; të drejtat e trashëguara; institucionet dhe procedurat për zhvillimin dhe mbrojtjen e të drejtave të njeriut.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i Prishtinës Shpend Ahmeti ka thënë se drejtori i IKSHPK-së dhe profesionistët shëndetësorë nuk duhet të marrin përgjegjësi politike.

Ahmeti: Drejtori i IKSHPK-së, Naser Ramadani nuk duhet të merr përgjegjësi politike

Kryetari i Prishtinës Shpend Ahmeti ka thënë se drejtori i IKSHPK-së dhe profesionistët shëndetësorë nuk ...