Agjencia Kadastrale e Kosovës demanton lajmin e publikuar në të përditshmen “Koha Ditore”

Agjencia Kadastrale e Kosovës demanton lajmin e publikuar në të përditshmen “Koha Ditore”

Agjencia Kadastrale e Kosovës demanton lajmin se ka pranuar ndonjë vendim qeveritar për ndalimin  aktiviteti të saj, botuar në të përditshmen “Koha Ditore” dhe përcjellë më pas edhe nga mediume tjera, me titull: “Qeveria dyshon se Meha po zhvillon ‘aktivitete paralele’ rreth demarkacionit”. Ajo që Agjencia ka pranuar, është një kërkesë që Komisioni Shtetëror për Shënimin dhe Mirëmbajtjen e Kufirit Shtetëror, kryesuesi i Komisionit z. Shpejtim Bulliqi, ia ka drejtuar Zyrës së Kryeministrit dhe përmes të cilës kërkohet “që Agjencia Kadastrale e Kosovës të mos marrë veprime apo aktivitete brenda apo jashtë shtetit, që do të paralelizonte punën e Komisionit”. Mandati i Agjencisë Kadastrale të Kosovës është i rregulluar me ligjet në fuqi, dhe Agjencia vepron vetëm brenda mandatit të saj. Agjencia Kadastrale e Kosovës nuk ka, e nuk ka pasur kurfarë aktivitetesh që ndërlidhen me punën e KSHSHMKSH.

Nga ana tjetër sqarojmë se pezullimi i aktiviteteve të AKK-së nuk mund të ndodhë, për shkak se kjo do të shkaktonte kaos në mirëmbajtjen e regjistrave pronësorë, do të stoponte ofrimin e shërbimeve pronësore dhe kadastrale për qytetarët dhe institucionet e Republikës së Kosovës në nivel shteti, e dëme të tjera të cilat assesi nuk mund të lejohen. Agjencia Kadastrale e Kosovës është e obliguar që të rrespektojë vendimet e Qeverisë, ndërsa deri sa një vendim i tillë nuk është marrë, ajo do të vazhdojë veprimtarinë konform mandatit të saj të caktuar me ligjet.

Kontrolloni gjithashtu

Sot është një ditë e jashtëzakonshme, që nuk ishte menduar më parë, tha kryeministri, Edi Rama, në Samitin BE-Ballkani Perëndimor

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka reagar lidhur me atentatin kundër, ish kryetarit amerikan, Donald Trump

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka reagar lidhur me atentatin kundër, ish kryetarit, Donald Trump, …