Fillimi / Fejton / Akademik, Hakif Bajrami: LUFTA PËR “KALIN E TROJËS”-LUFTË PËR PUSHTET DHE PËR RUAJTJËN E PASURISË SË GRABITUR II
Prof. dr. Hakif Bajrami

Akademik, Hakif Bajrami: LUFTA PËR “KALIN E TROJËS”-LUFTË PËR PUSHTET DHE PËR RUAJTJËN E PASURISË SË GRABITUR II

Tani po dalë te një pyetje konkrete që po brengosë çdo patriot shqiptarë sot

Po mbushën dy muaj  dhe nga zgjedhjet e 6 tetorit 2019, nuk po ndalët gjama se kush do të shkelë si “zot shtëpie”, në zyrën e iks Presidentit të Republikës Kosovës e deri teshoferi dhe sekretaresha me flokë rozë. I harruan premtimet që për 72 orë zgjidhet qeveria, dhe secili po “ëndrron” se do të ndodhë diçka, pas më pak se dy vite, në interes të formatit “A 5”. Lidhur me këtë, një telenovelë defiloi para syve të kombit për dy muaj. E ajo e kamufluar me këtë idolatri meskine krijoi: numrim dhe rinumrim të votave. Dhe, ma në fund, doli se “qëllimi u arritë”. E tërë kjo hallakamë numrimesh u orkestura që VV mos t` i ketë 31 deputetë dhe së bashku me LDK-ën plotë avanturierë të profesionit të stërlodhur nga pesha e pushtetit “institucionalist” qe tridhjet vejtë, që kompenzohet me kudratutën  poligamike  të Makivaleit: mos ta themlojnë qeverinë aq lehtë, sepse pastaj nuk kemi hie, nuk dukemi serioz dhe hierëndë para varafërisë ekstremetë Kosvës, madje pa hendeqe kundër njëri tjetrit, jo më shumë se për dy vjetë, do të i vjenë aksioma kësaj pune se mbetetmi në “ring”  vetëm duke i venë hekura në binar njëri tjetrit. Ky fakt qysh tash, duhet të dihet, se avazi i ndërskamcave do të vazhdojë edhe më mizorisht, se lufta e klasave për 10% të popullit milionerë, e të tjerët meditës dhe nevojtarë që ulurojnë si personazhet e Migjienit, në çdo kohë për një kafshore buke, pa punë, ps strehë mbi kokë, pa shpresë, pa asgjë. E për kendë jetojmë dhe po votojmë ne qe 40 vjetë (1981-2020). Këta grabitës tokën e Kosovës do të na e kthejnë në djerrina, sepse nuk do të ketë kush për ta kultivuar. Hej, seicili i ri mendon me hikë sot nga Kosova. E mua dikur gjatë më dukej nata të shkojë në punë, për ta përhapur diturinë, kulturën pikëtishtë te rina, për një rrogë sa 30% e këtyre përbindëshave sot.  E për kend jetuam dhe punuam ne. Të na i jalin këta hilegji 170-260 euro si një zallogë i venitur në diell, që e përplasë nga vendi ku peshon, seicili që e hasë në këmbë. Për kend luftuam dhe përjetuam gjenocid klasik (1 milon u arratis nga Kosova  janar-qershor 1999). Gjrenocidi nuk ka thika ndryshe. Shumë shpejtë e mharruam. Shiqoni se kush mirret dhe si propogandohen kufomat e pagjetura të shqiptarëve dhe të tjerëve, kur fashistët serb i dijnë të gjitha pikat ku prehën dhe diplomacia e BE-s koketon me fashistët dhe neofashistët serbian serish. Për mua nuk është brrengë një fashist Petër Endke. Për mua është trishtuese dhe tronditëse se kudo nepër Evropë, e mos të flasim gjetiu po lajmërohet dhe po kërcnohet E DJATHTA EKSTREME-FASHISTE. Këtu pushon mikrrobi i “Nobelit” për letërsi, që vitin e kaluar mungoi e sivjet teproi mu për shkak të infektimit të kokave “serioze” akademike.

Tani, situata në Koosvë, po thonë se është afër optimalës, për sot. Por pozicionim i LDK-ës, se me çdo kusht e do fotelën e Presidentit, është vërtetë një pazar pa hangjinë. Pse? Tani dihet se PDK i ka 25 deputetë shumë të vëndsur  pas filozofisë partiake. Këta nuk luajnë majtap me askend, sepse luajnë pastaj me vetvetën. E dijnë të gjithë kah kanë ardhur, ku janë dhe çka do të mbesin për të shndritë në histori. Në vijim AAK, dihet se i ka 15 deputetë, të cilët janë edhe më koshient në punën e tyre, për kombin dhe partinë, se sa “vllazërit” e tyre prej armësh-PDK-ës. Taborri i tretë politik- NISMA, pas shumë peripetish tantaliste arrijti t` i ketë 6 deputetë, për të cilët mund të thuhet se: “guri luan e ata nuk tundën nga istikamet”-janë ÇELIK të gjithë!.

Tani kur e kemi shtruar problemin për eksplikim, ende nuk kemi thënë asgjë. Po fillojmë nga pika“evolutive”, nga lartë poshtë. E kjo pikë ambivalente, rekognoscohet vetëm me Kushtetutën e Republikës Kosovës. Spjegohet dhe xhveshët pra duke u mbështetur në nenet e Kushtetutës, se Presidenti i Republikës Kosovës mund të zgjidhet me shumicë apsolute votash, kur në sallë për të votojnë 80+1 deputetë. Ky konstatim i nenit Kushtetutës, pastaj zbërthehet se në sallë të Kuvendit duhet të janë të pranishëm 80+1 deputetë, por që majftojnë të votojnë herën e tretë 60+1 deputetë.

Tash i kthehmi temës  nga kreu i shtruar i problemit, për t` ia nxierr rrënjën katrore, se çka duhet për të bërë partitë e dalura nga LUFTA, të cilat për çdo ditë shahhet e pshtyhet, në mjetet informative (turp më vjen t` i citojë, por realiteti është që kundrëmon!) me shprehejt fyese dhe nënçmuese si : “Komandnatë të kaçubave”; “shkofsh në Hagë e mos u kthefshi”; ”kriminelët e SHIK-ut” e çka jo!!!. Prandaj, i bëjë PYETJE PUBLIKE kreut të LDK-ës dhe gazetës tyre mafioze, se me cilat vota do ta zgjidhëni pas dy vjetësh Presidentin “neohistorik”, kur ato vota edhe nëse i përfitoni, ato të Aleksandër Vuçiqit-“Listën serbe”, kvotën nuk e keni, sepse me të gjitha llogaritë, “pa hangjinë” hesapi del se mund t` i keni  76 ose 74 vota në sallë të Kuvendit. Me këtë fall politik që e shitëni për çdo ditë nepër portale informative dhe prstitucionale, del se atëherë kur të vijë koha si thot L. Tolstoji:’ Pse bje molla prej rremit”, si pasojë do ta keni fatin e Napoleon Baonapartës, sepse ju jeni parti “akademikësh”, “institucioalistësh” , “persidentësh historik”, “matrapazësh që i pati njohur Meshizedeku”, heu njohuri politike dhe “shkencore” ta lumsha syrin, “nuk guxon kush me ta prek kufirin” e rrenave, prap -Bonaparta: ‘Më mirë ushqyes i kuajëve, se sa imperator i vdekur”. Kuptohet, se VV me dhimbset se me qeverinë e grryer në subsatncë nga LDK, pas më pak se dy vejtësh vedni prap do të shkojë në zgjedhje, sigurishtë. Pse? Dhe çka del prej kësaj kryeneqësie totale politike të LDK-ës. Kjo do të thot se Isa Mustfa donë ta amrtizojë autoritetin e VJOSA OSMANIT e cila e solli LDK në “vicekampion” politik. Për ndryshe as vednin e katërt nuk do ta kishte. Le ta provojnë që sot çdo rizgjedhje. Dihet se tani për tani “institucionalistët saboterë të luftës” janë në turr, për të u dukur se janë “krijues të shtetit”, se koha e UÇK-ës dhe “komandantëve të kaçubave” shkoi. E, e  mbani në mend, ju them sinqerisht, se Haga është gati kah shterret, në çdo lëmi sepse gjykime njënacioanle është kah kuptohet se quhet racizëm. Kjo punë e inicuar nga Beogradi me 62 dosje, me aktakuzë të F. Barambierit, K. Del Pontes dhe Dik Martiniviqit, të cilin e shantazhoi Dr Stojan M. Protiqi, ambasador i Serbisë në Bern, po shkon drejtë falimentimit, dhe me dosjet e dërguara nga “KLUBI i të NËNTËVE” me tri germa i thmeluar më 1998. Paret që janë dedikuar për ato poste gjyqtarësh dhe prokurorësh e nëpunësa teknikë për Speciale, gati janë kah hargjohën. Dhe ata që kanë depunuar më së shumiti aty, sot janë në banka të zeza vet. Nuk do të ketë “rinumrim” të votave ma aty për aty, as për ata që thurin intriga, e as për këta që kanë dërguar dosje në Hagë.

Kontrolloni gjithashtu

RKL

RKL:“Mulla” Sylejman Rexhepi, Janullatosi i myslimanëve, ende në krye të Bashkësisë Islame të Maqedonisë II

SHVL e UÇK-së duhet ta tërheqë mirënjohjen ndaj Bashkësisë Islame të Maqedonisë të cilin e ...