Albin Kurti

Albin Kurti: Qëllimi i vizitës sime në Shtetet e Bashkuara, ka pasur për synim sjelljen e investimeve në Kosovë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka thënë se qëllimi i vizitës së tij në Shtetet e Bashkuara të Amerikës ka pasur për synim sjelljen e investimeve në Kosovë. Ai ka thënë se në takimet me kompani të ndryshme i ka njoftuar për progresin në Kosovë. Kurti para gazetarëve ka thënë se në SHBA kanë biseduar edhe për dialogun Kosovë-Serbi, me ç’rast i kanë njoftuar se dialogu duhet të përfundojë me njohje reciproke. “Vizita nuk ka qenë e shkurt. Dy kanë qenë qëllimet kryesore të kësaj vizite në SHBA. E para është investimet në Kosovë dhe siguria për Kosovën. Shumicën e takimeve i kam pasur me kompani të ndryshme që i kam njoftuar për progresin në Kosovë dhe kam kërkuar kontributin e tyre. Dhe siguria për Kosovën në me problemet që i kemi në Ballkan, pasi Beogradi zyrtar ka lidhja të ngushtë me një shtet që ndodhet në luftë në Ukrainë”, tha Kurti.

Kontrolloni gjithashtu

Besnik Tahiri

Besnik Tahiri: AAK-ja e shqetësuar me qasjen injoruese të BE-së ndaj Kosovës e trajtimin joserioz të kërkesës për lëvizje të lirë

Shefi i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri ka folur për çështjen e mos liberalizimit …