KEK
Fillimi / Opinione / Ali Hertica: Kosova duhet ta kundërshtojë qasjen e gabuar të përfaqësuesit të BE-së, Mirosllav Lajçak
Ali Hertica: Çfarë është politika është një filozofi politike

Ali Hertica: Kosova duhet ta kundërshtojë qasjen e gabuar të përfaqësuesit të BE-së, Mirosllav Lajçak

Kushtetuta e Republikës së Kosovës është dokument që është hartuar në bashkëpunim të ngushtë me faktorin ndërkombëtar dhe këtë duhet ta dijë fare mirë z. Lajçak. Nëse jo le ta lexon dhe e kupton se në nenin 2 pikën 2 të kushtetutës, theksohet se Sovraniteti dhe integriteti territorial i Republikës së Kosovës është i pacenueshëm, i patjetërsueshëm dhe i pandashëm dhe mbrohet me të gjitha mjetet e përcaktuara me këtë Kushtetutë dhe me ligj. Lajçak duhet ta ë kupton se roli i tij nuk është për të dhënë mësim, urdhra në këtë dialog por vetëm që ti ofron palët në tavolinë si lehtësues I mirëbesimit në dialogu, për të ardhur deri te normalizimi i raporteve midis dy vendeve mbi bazën e respektimit të interesit reciprok. Kosova ka dhënë mjaft sa ju takon të drejtave të pakicave me planin Ahtisari që është përfshirë në Kushtetutën e Kosovës, e ku parashihet edhe Bashkësia e Komunave me Shumicë serbe por jo përtej provizioneve që parasheh Kushtetuta dhe ligjet e Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

RLK

RKL: Mazohizmi i disa mendjeve të degraduara duhet të marrë fund për të mirën e përgjithshme, për interesin e kombit

Lufta, jo vetëm virtuale kundër Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, ka filluar qysh me lindjen e ...