MIT KS
Fillimi / Lajmet / Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Kristian Heldt, ka kërkuar që Qeveria e re e Kosovës të formohet sa më shpejt
Ambasadori Heldt: Shpresoj që Kosova në vitin 2020 ta ketë një dozë të madhe të ajrit dhe qiellit të pastër

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Kristian Heldt, ka kërkuar që Qeveria e re e Kosovës të formohet sa më shpejt

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Kristian Heldt, ka kërkuar që Qeveria e re e Kosovës të formohet sa më shpejt, pasi që ka shumë punë që duhet bërë. Heldt ka pasur një kërkesë të veçantë për klasën politike në vend, në veçanti për fituesin e zgjedhjeve, Lëvizjen Vetëvendosje, e cila ende nuk po arrin të formojnë qeverinë.  “Në këtë rajon ekziston konkurrenca. Ku duam të jemi pas 10 ose 20 vjetësh. Këto ndoshta janë disa nga çështjet e para që duhet theksuar. Ekziston një numër i madh i sfidave premtuese me të cilat mund të përballet qeveria e ardhshme. Formojeni këtë qeveri sa më shpejt që është e mundur, mblidheni Parlamentin pasi ka shumë punë që duhet bërë. Arsimi është kyç, pastaj tregu i punës”. Heldt ka shtuar se në Kosovë ka gjëra që vërtet mund dhe duhet të trajtohen.

Kontrolloni gjithashtu

Në mbledhjen e sotme të Qeverisë janë anuluar të gjitha vendimet e ish-ministrit të Jashtëm dhe të Diasporës, Glauk Konjufca

Në mbledhjen e sotme të Qeverisë janë anuluar të gjitha vendimet e ish-ministrit të Jashtëm, Konjufca

Qeveria e udhëhequr nga Kryeministrit Avdullah Hoti ka marrë vendim bashkë me Ministrinë e Jashtme ...