Tabler: Administrata amerikane nuk guxon ta ndëshkojë regjimin e Assadit nga frika prej Rusisë

Tabler: Administrata amerikane nuk guxon ta ndëshkojë regjimin e Assadit nga frika prej Rusisë

Analisti i Institutit të Politikave Amerikane në Lindjen e Afërme (WINEP), Andrew Tabler, ka deklaruar se administrata amerikane nuk e ka ndërmend të ndërmarrë hapa të fuqishëm ushtarakë kundër regjimit, në Siri, vetëm për faktin se Rusia po qëndron përkrah diktatorit vrastar, Bashar Assad. Sipas zëdhënësit të Shtëpisë së Bardhë, Josha Earnest, sulmi i mundshëm i Amerikës, në Siri,  nuk mund të ndodh deri në skadim të mandatit të Barak Obamës në krye të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Analisti, Tabler,  mendon se opozita kryengritës siriane duhet të rezistojë doemos  deri në nëntor të këtij viti, kur në krye të Amerikës të zgjedhet  kryetari i ri.

Kontrolloni gjithashtu

Bajraktari: Për një periudhë tejet të gjatë kohore krimet e luftës kanë qenë kompetence e autoriteteve ndërkombëtare

Avokati Ardian Bajraktari ka vlerësuar se trajtimi i krimeve të luftës në përgjithësi dhe atyre …