Limak Kosovo
Fillimi / Zamir Qeriqi (faqe 50)

Zamir Qeriqi

Naim Metë Nimanaj (6.5.1979 – 11.8.1998)

Naim Metë Nimanaj (6.5.1979 - 11.8.1998)

Gllogjani i komunës së Deçanit, i quajtur ndryshe edhe Gllogjani j Rekës, ku lindi, u rrit dhe u përjetësua Naim Nimanaj me shumë bashkëluftëtarë të tjerë, i ushqyer me madhështinë e heroizmit e pathyeshmërisë shekullore ndër breza, përballë pushtuesit të egër sllav, sidomos në shekullin e parafundit, vendosmërisht në luftën ...

Më shumë...

Enver Hasan Halilaj (24.11.1962 – 11.8.1998)

Enver Hasan Halilaj (24.11.1962 - 11.8.1998)

Lindi në Gllogjan të komunës së Deçanit më 24.11.1962 në një familje të varfër fshatare. Prindërit Hasan e Rukë Halilaj lindën shtatë fëmijë. Tre djem e tri vajza. Shkollën fillore e kreu në Rrezar, të mesmen në Deçan, ndërsa Shkollën e Lartë Policore – drejtimin, polic komunikacioni, e kreu në ...

Më shumë...

Maxhun Malë Çekaj (10.5.1941 – 11.8.1998)

Maxhun Malë Çekaj (10.5.1941 – 11.8.1998)

Fshati Irzniq i komunës së Deçanit, para fillimit të luftës në Kosovë ishte ndër fshatrat e mëdha të komunës së Deçanit me rrethinë. Më herët kishte statusin e komunës, kishte zyrën e vendit, e cila u shkatërrua tërësisht, ambulancën, postën e policisë (ndër më famëkëqijat në këtë trevë në periudhën ...

Më shumë...

Halil Zymer Sejfijaj (10.7.1933 – 11.8.1998)

Halil Zymer Sejfijaj (10.7.1933 – 11.8.1998)

Dëshmori Halil Sejfijaj u lind më 10 korrik 1933 në fshatin Gllogjan të komunës së Deçanit, në një familje të varfër por të ndershme. Halili ishte fëmija më i vogël i prindërve Zymer e Cyme Sejfijaj, të cilën i lindën e i rritën gjashtë fëmijë, tre djem e tri vajza. ...

Më shumë...

Gëzim Shaban Dervishaj (18.11.1978 – 11.8.1998)

Gëzim Shaban Dervishaj (18.11.1978 – 11.8.1998)

Dëshmori i kombit, Gëzim Dervishaj, u lind më 18 nëntor të vitit 1978, në një familje të ndershme e bujare, në fshatin Irzniq të Deçanit. Prindërit Shaban Hasan Dervishaj dhe Shkurte Jakup Hulaj, bijë e fshatit Prejlep, i lindën dhe i rritën shtatë fëmijë: Gëzimin, Bekimin, Shpresën, Aliun, Ilmiun, Saniun ...

Më shumë...

Permet Ilir Vula (8.4.1978 – 10.8.1998)

Permet ilir Vula (8.4.1978 - 10.8.1998)

Në mesin e trimave dhe të trimëreshave që Gjakova i fali Kosovës për t’u çliruar nga okupatori serb, ishte edhe Permet Vula. Permeti u lind në Gjakovë më 8 prill të vitit 1978. Rrjedh prej një familje me traditë atdhetarie. Shkollën fillore e mbaron në vendlindje. Gjimnazin e kryen, po ...

Më shumë...

Bedri Veli Shala (2.6.1969 – 10.8.1998)

Nesër nderohet heroi i kombit gjeneralmajor Bedri Shala

Bedri Shala lindi më 2 qershor të vitit 1969, në fshatin Gjergjicë të komunës së Drenasit (ish-Gllogoc). Familja e tij njihej për tradita të shquara të atdhetarisë. Babai dhe xhaxhallarët e Bedriut kishin marrë pjesë në luftimet kundër forcave okupatore sllave në fund të Luftës së Dytë Botërore. Bedriu, shkollën ...

Më shumë...

Agim Qerkin Bajrami (12.2.1964 – 10.8.1998)

Agim Qerkin Bajrami (12.2.1964 - 10.8.1998)

Satgova, sikur se edhe fshatrat e tjera përreth Kaçanikut, gjatë gjithë historisë Janë përballur me armiq të ndryshëm, por asnjëherë nuk ishin gjunjëzuar para rrebesheve të armiqve. Në këtë fshat, më 12 shkurt të vitit 1964 ka lindur Agim Bajrami. Dhjetë vjet më vonë, familja e tij ishte shpërngulur nga ...

Më shumë...

Hilmi Hysni Hoti (15.3.1980 – 10.8.2001)

Hilmi Hysni Hoti (15.3.1980 – 10.8.2001)

I diplomuar ne Gjimnazin “Abdyl Frasheri” në Malisheve, më pastaj vijoi studimet në Universitetin e Prishtinës nëe Fakultetin e Kulturës Fizike. Hilmiu ishte biri i dyte i Hysni Hotit, veprimtar i viteve të shtatëdhjeta të shekullit të kaluar, pjesëtar i njërës nga organizatat më të mëdha të Lëvizjes Kombëtare të ...

Më shumë...

Bekim Berisha (5.6.1966 – 10.8.1998)

Bekim Berisha (5.6.1966 – 10.8.1998)

Bekim Berisha lindi më 15 qershor të vitit 1966 në fshatin Shkozet, ish-Grabovc, në rrethin e Pejës. Shkollimin fillor e kreu në vendlindje, ndërsa shkollën e mesme ekonomike në Pejë. Për shkak të kushteve të rënda ekonomike migoi në Kroaci, ku edhe u regjistrua në një shkollë për hotelieri. Që ...

Më shumë...

Xheladin Miftar Kurtaj (20.4.1976- 10.8.1998)

Xheladin Miftar Kurtaj (20.4.1976- 10.8.1998)

Xheladini ishte djalë i Miftarit dhe i nënë Emines. Lindi më 20 prill të vitit 1976 në fshatin Gabrricë të komunës së Kaçanikut. Mësimet fillestare i kreu në shkollën e vendlindjes, ndërsa gjimnazin në Kaçanik. Në vitin shkollor 1995/96 regjistrohet në Akademinë e Arteve, Dega e aktrimit në Prishtinë. Qysh ...

Më shumë...

Elton Gëzim Zherka (19.8.1977 – 10.8.1998)

Elton Gëzim Zherka (19.8.1977 - 10.8.1998)

Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës iu bashkuan edhe shumë bijë e bija të Gjakovës. Ky qytet ka dhënë numër të madh të luftëtarëve, shumë prej të cilëve kanë rënë dëshmorë të kombit. Luftëtarët dhe dëshmorët e këtij qyteti ishin pjesëtarë të UÇK-së me moshën më të re, në mesin ...

Më shumë...

Besnik Liman Begunca (21.7.1972-10.8.1998)

Besnik Liman Begunca (21.7.1972-10.8.1998)

Besniku lindi në Kaçanik më 21 korrik të vitit 1972. Ishte pjesëtar i një familjeje të varfër ekonomikisht, por me tradita atdhetare. Shkollën fillore dhe të mesmen i kreu në vendlindje. Ka mbaruar degën e tregtisë. I edukuar në frymë patriotike, Besnik Begunca qysh i ri angazhohet në radhët e ...

Më shumë...

Bashkim Sami Emini (28.2.1976 – 9.8.1998)

Sami Emini dhe bashkëshortja e tij Remzija, nga fshati Zotaj (ish-Vojnovc) i Shtimes rritën shtatë bijë: Eminin, Agimin, Rrahimin, Naserin, Skënderin, Bashkimin (tani dëshmor), Ademin, Elhamen, Selveten, Zyrafeten dhe Zejnepen. Sami Emini, gjatë tërë jetës punoi për mirëqenien e familjes, duke ua mundësuar arsimimin bijve dhe bijave, të cilëve iu ...

Më shumë...

Nuhi Ahmet Kelmendi (8.5.1943 – 9.8.1999)

Nuhi Ahmet Kelmendi (8.5.1943 – 9.8.1999)

Nuhi Kelmendi rrjedh prej një familjeje të njohur të rezistencës kundër prushtuesit serb të Kosovës. Babai i tij Ahmeti, nga Hamidia, edhe pse me profesion ishte hoxhë, kishte marrë pjesë aktive në luftë kundër forcave jugosllave gjatë Luftës së Dytë Botërore. Asokohe, vullnetarët shqiptarë, në mesin e tyre edhe Ahmeti, ...

Më shumë...

Hysen Malë Arifi (20.11.1964 – 9.8.1998)

Hysen Malë Arifi (20.11.1964 - 9.8.1998)

Plejadës së dëshmorëve të kombit që treguan heroizëm të pashoq në luftën çlirimtare të fundit të shekullit njëzet dhe të kurorëzuar me liri e pavarësi të Kosovës, ishte edhe Hysen Arifi, biri i shtrenjtë i Malë dhe Zade Arifit, i lindur më 13.12.1963 në fshatin Pacaj të komunës së Gjakovës. ...

Më shumë...