Bashkim Ramosaj: Po shkon drejt përfundimit shtatorja e luftëtares dhe intelektuales së papërsëritshme, heroinës Fetnete Ramosaj

Po shkon drejt përfundimit shtatorja e luftëtares dhe intelektuales së papërsëritshme, heroinës Fetnete Ramosaj. Kjo vepër e rëndësishme artistike do të vendoset në kompleksin kulturor më të mirë që ka Kosova, i cili mban emrin e saj. Shtatorja e Fetnete Ramosaj do të jetë një homazh i përhershëm për jetën dhe veprën e kësaj heroine të madhe, e cila me guximin dhe përkushtimin e saj ka lënë gjurmë të pashlyeshme në historinë e Kosovës. Ajo ka qenë një simbol i qëndresës dhe intelektit, duke frymëzuar breza të tërë përmes veprimtarisë së saj të paepur për lirinë dhe pavarësinë e vendit tonë.

Kompleksi kulturor që mban emrin e Fetnete Ramosaj është një qendër e rëndësishme për ruajtjen dhe promovimin e kulturës dhe historisë sonë kombëtare. Me vendosjen e kësaj shtatoreje, kompleksi do të pasurohet edhe më shumë, duke ofruar një hapësirë të denjë për të nderuar kujtimin e saj dhe për të edukuar gjeneratat e reja për vlerat dhe sakrificat e luftëtarëve dhe intelektualëve të Kosovës.

Ky projekt reflekton përkushtimin e Komunës së Deçanit për të mbajtur gjallë kujtesën e heronjve të saj dhe për të promovuar identitetin dhe kulturën kombëtare. Përfundimi dhe vendosja e shtatores së Fetnete Ramosaj në kompleksin kulturor do të jetë një ngjarje e rëndësishme dhe emocionuese për të gjithë qytetarët e Deçanit dhe mbarë Kosovës.

 Ky do të jetë një moment historik për komunitetin tonë, duke nderuar një nga figurat më të rëndësishme të historisë sonë.

 

Kontrolloni gjithashtu

Sot në orën 17:00, në varrezat e fshatit Llapushnik bëhet varrimi i nënkryetarit të Shoqatës së Invalidëve të Luftës, Ahmet Thaçi

Organizatat e dalura nga lufta e UÇK-së, dega në Drenas, ju njoftojnë se varrimi i …