Bedri Elezi: “Korrigjimi i kufijve”, ndikimi në sigurinë e Kosovës dhe të rajonit “

Propozimi i drejtorit të drejtorisë speciale ruse të spiunazhit (FSB ) Andrei  Manoilo, ” Rishikimi i kufive”, temë  e ditës në rajonin e trazuar, pak para referendumit për antarsimin e Maqedonisë në NATO.? “Superagjentja” e shërbimit Federal të Sigurisë  Ruse “FSB”, Ana Brnabic (e bija e Zoran dhe Ruzica Brnabic ), tani kryeministre e Serbisë, kishte pranuar detyren nga shefi i shërbimeve sekrete ruse Mikhail Fradkov, në tetorë 2016 në Beograd, ku prezent ishte edhe shefi i shërbimi federal të sigurisë ruse ( FSB ) Nikolai Bortnikov, për iden  e ” Korigjimit të kufive” ?.

Drejtori i drejtorisë speciale ruse të spiunazhit (FSB) Andrei Manoilo, pas një analize të veçant të situatës politike në rajon  si dhe rolin e SHBA-së në të gjitha proceset në gadishullin ballkanik, kishte propozuar iden e “Korigjimit të kufive”, ide e cila ishte mbështetur nga të gjithë të pranishmit në atë takim,  I cili është mbajtur në Beograd më 27 tetor, rreth orës 21;00. Në ate takim ishte propozuar qe idea do të përpunohet  nga qendra ruse e spiunazhit në NISH, si dhe realizimi i saj do të ndihmohet nga drejtori i kësaj qendre Vyacheslov Nikolayevich Vlasenko si dhe të mbykqyret shefi i intelegjencës ruse në qendren e NISH-it Sergei Kuklev

Shefi i shërbimeve sekrete  ruse Mikhail Fradkov, i’a besoj këtë detyrë ( Double Agjentës ” Ana Brnabic ), ngase me të kishte një përvoj të gjatë dhe besim reciprok, poashtu edhe se Brnabic është edhe e bija e një agjentit special të UDB dhe KGB  (Zoran Brnabic), njëashtu ajo kishte bashkpunim shumë të mir edhe me disa sherbime intelegjnete të huaja si: BE-së, Turqisë, Kinës, disa shteteve Arabe, dhe të tjera.

Me realizimin e kësaj Ideje, ruset planifikonin ndryshimin e demografisë politike si në rajon, njëashtu edhe ne EU. Kjo ide rusëve ju mundëson gjithashtu edhe zhvendosjen e vijave të kuqe amerikane në Europ. “Superagjentja” ruse Ana Brnabic, më vonë u emrua edhe kryministre e Sërbisë, pozitë e cila mendohet si iu mundësua asaj nga shefi i shërbimi federal të sigurisë ruse ( FSB ) Nikolai Bortnikov, ngase ishin krijuar rrethanat që ajo të lundroj në portet  e sigurta të SHBA-ve dhe atyre të BE-së.

Eskalimi i situatës së sigurisë në rajon, si psh: në veriun e Mitrovicës , luginën e Preshevës apo në Maqedoni, mund të sjellë trazira të cilat edhe mund të mundësojnë reazlizimin  e Ides për ” Korigjim të Kufive”, ku rusët në këto rrethana do të aktivizojnë eksponent të caktuar me precedent fetarë në Sanxhak. për trazira fetare, me ç’rast edhe do të ndodhin zhvillime  shumë të rrezikshëme në gjith gadishullin ballkanik.

 (Bedri Elezi është drejtor për siguri Në “Institutin e Kosovës për Studime Ndërkombëtare”)

Kontrolloni gjithashtu

Ylli Mece

YLLI MEÇE: BALLISTËT, PËRLIGJIN TRADHTINË NËN PARULLËN” KOHA, NE NA DHA TE DREJTË”

Kjo sipas A. Alimadhit, teksa Çelo Hoxha e kundërta e pionierit partizan e dëshmor Çelo …