KEK
Fillimi / Lajmet / Bekim Brestovci: Diaspora vazhdon të kontriboj për vendin, por shteti duhet ta ndërtoj e ruaj marëdhënien institucionale me të
Bekim Brestovci: Diaspora vazhdon të kontriboj për vendin, por shteti duhet ta ndërtoj e ruaj marëdhënien institucionale me të

Bekim Brestovci: Diaspora vazhdon të kontriboj për vendin, por shteti duhet ta ndërtoj e ruaj marëdhënien institucionale me të

Kandidati i Nismës Socialdemokrat, Bekim Brestovci ka vlerësuar se shteti i Kosovës deri me tani ka bërë shumë pak për diasporën, deri sa kjo e fundit ka bërë dhe vazhdon të bëjë shumë për atdheun. “Shteti i Kosovës gjerë më sot, nuk arriti të krijoj marëdhenje të mjaftueshme me Diasporën. Shteti i Kosovës nuk i krijoi Diasporës, mundësi ligjore të përfaqësimit të sajë në jetë publike dhe institucionale. LIGJI PËR DIASPORËN, duhet të jep mundesinë e krijimit të një KËSHILLI KOMBËTAR TË DIASPORËS, si një kupollë e të gjitha shoqatave nga Diaspora , këshill ky i cili ligjërisht do ketë të drejtën e përfaqësimit të interesave të Diasporës, në Republikën e Kosovës dhe do ishte organi më kompetent i krijimit të mardhënjeve, SHTET-DIASPORË. Diaspora vazhdon ta dojë dhe të kontriboj për ATDHEUN e vet, por shteti duhet ta ndërtoj e ruaj marëdhënien institucionale me të”. ka shkruar ai.

Kontrolloni gjithashtu

Partitë opozitare vazhdojnë të kërkojnë zgjedhje të parakohshme në Kosovë

Demokracia në Veprim kërkon të hetohen dyshimet për falsifikim me vota të kandidatëve për deputetë

Organizata “Demokracia në Veprim” ( DnV) ka kërkuar që të hetohen dyshimet për falsifikim me ...