Shaban Murat Jashari (2.4.1924 – 5.3.1998)

Bekim Hamëz Jashari: Ditëlindja e 100-të e babës Shaban,

Ditëlindja e 100-të e babës Shaban.
Sot Baba Shaban, njëherit shkolla fillore që me krenari mbanë emrin e tij, kanë ditëlindjet e tyre.
Baba Shaban tërë jetën e tij ia kushtoi Kosovës, edukimit të brezave të rinj, duke u bërë kështu mësuesi që edukoi e frymëzoi shumë breza me vlera tona patriotike, për t’i dalë zot atdheut.
Ai bashkë me babushin Hamëzen e Komandantin Legjendar Adem Jashari, qysh në vitet e 90-ta kishin vendosur që të luftojnë për Lirinë tonë kurse mbështetje të madhe logjistike kishin mixhën e dashur Rifat i cili vepronte e ndihmonte nga Gjermania.
Baba Shaban, bashkë me djemtë, gratë e familjes, nipa e mbesa, luftuan për tri ditë pa u ndalur kundër një ushtrie të tërë çetnike dhe ra heroikisht për të mbetur përherë pjesë e historisë sonë të lavdishme.
Urime ditëlindja Baba Shaban, jetoj e punoj me mësimet tua!
Urime dita e shkollës nxënës e mësimdhënës të shkollës fillore “Shaban Jashari” në Skenderajt!
Lavdi dëshmorëve të kombit tonë!
Mund të jetë një imazh i 1 person

Kontrolloni gjithashtu

Halil Çadraku: UÇK-ja e harruar

   25 vjetori i Çlirimit të Kosovës, po e gjën këtë organizëm ushtarak të harruar, …