Fillimi / Botimet (faqe 20)

Botimet

Tefta Cami-Cani: Vështrim mbi Monografinë, “Gjashtë ditë sa një jetë” kushtuar dëshmorit, Labinot Krasniqi

Tefta Cami-Cani:

  Dëshmorët e kombit janë të pavdekshëm Më 24 shtator 2016 mora pjesë në promovimin e monografisë me titull “ GJASHTË DITË SA NJË JETË”, AUTOR APOSTOL DUKA, ku përshkruhet me realizëm e në mënyrë jetësore jeta e shkurtër si moshë, por heroike  e lavdishme dhe e përjetëshme për luftëtarin ...

Më shumë...

Promovohet libri-ditar lufte: “Duke i shëruar plagët e luftës”, i autorit, Ibish Ahmeti

Promovohet libri-ditar lufte: “Duke i shëruar plagët e luftës”, i autorit, Ibish Ahmeti

Në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës, “Pjetër Bogdani” të shtunën (më 22 tetor), duke filluar në ora 12:00, promovohet libri-ditar lufte, “Duke i shëruar plagët e luftës”, nga mjeku dhe ish-luftëtari i UÇK-së, dr. Ibish Ahmeti.  Për librin e Ahmetit pritet të referojnë analistë, publicistë dhe njohës të rrethanave organizative, historike ...

Më shumë...

Më 5 tetor 2016 përurohet në Prizren përmbledhja poetike, “Helikë e thyer”, e poetit, Bajram Bekteshi

Helikë e thyer - Bajram Bekteshi

Nesër, në orën 17.30, në ambientet e Universitetit “Ukshin Hoti”, në Prizren u përuruar  përmbledhja  me poezi, “Helikë e thyer”, e poetit, Bajram Bekteshi. Poeti, veprimtari dhe ushtaraku, Bajram Bekteshi ka nxjerrë në dritë përmbledhjen më të re  poetike: “Helikë e thyer”. Ashtu sikur edhe në përmbledhjet e botuara më ...

Më shumë...

Në amfiteatrin e Bibliotekës Kombëtare, në Prishtinë u përurua libri, “Gjashtë ditë sa një jetë” i autorit, Apostol Duka

Në amfiteatrin e Bibliotekës Kombëtare, në Prishtinë u përurua libri, “Gjashtë ditë sa një jetë” i autorit, Apostol Duka

Sot në amfiteatrin e Bibliotekës Kombëtare në Prishtinë u përurua  libri, “Gjashtë ditë sa një jetë” i autorit, Apostol Duka. Ky libër i kushtohet jetës dhe veprës së dëshmorit të Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare, Labinot Krasniqi,  i cili ka rënë heroikisht  më 6 qershor të vitit 2001, në Mateq të ish-RJ ...

Më shumë...

Në Gostivar u përurua libri: “Reka e Epërme dhe fshati Kiçinicë”, i autorit Branko Manojllovski

Branko Manojllovski

Në ambientet e Këshillit të Komunës së Gostivarit më 11 shtator u promovua libri “Reka e Epërme dhe fshati Kiçinicë” i autorit Branko Manojllovski. Në cilësinë e nikoqirit, kryetari i Komunës së Gostivarit, Nevzat Bejta vlerësoi lartë librin dhe kontributin e dhënë nga Branko Manojllovski në drejtim të vetëdijesimit të ...

Më shumë...

Ruzhdi Jashari: Në 33 vjetorin e vdekjes, 60 vjetorin e shpërnguljes dhe botimit të monografisë për Mulla Hamit Gutën (1900-1983)

Ruzhdi Jashari: Në 33 vjetorin e vdekjes, 60 vjetorin e shpërnguljes dhe botimit të monografisë për Mulla Hamit Gutën (1900-1983)

Të shkruash për veprimtarinë e Mulla Hamit Gutës është nderë i veçantë, është edhe privilegj, por edhe përgjegjësi; sepse sado që të shkruajmë për veprën e Tij, gjithmonë do t’i mbetemi borxhli, në ngjarje të tilla-përvjetorë të rëndësishëm; është vështirë të thuhen dhe të shkruhen të gjitha për Të. Cilësimet ...

Më shumë...

Përurohet në Tiranë libri: “Libri Prijës fetarë dhe shpirtërorë shqiptarë”, i autorit, Faton Mehmetaj

Përurohet në Tiranë libri: “Libri Prijës fetarë dhe shpirtërorë shqiptarë”, i autorit Faton Mehmetaj

Në Muzeun Historik Kombëtar, në sallën e UNESCO, në Tiranë , të premten duke filluar në ora 11:00, do të përurohet “Libri Prijës fetarë dhe shpritëror shqiptarë- bashkëjetesa ndërfetare dhe kontributi  tyre kombëtar” i publicistit dhe analistit të mirënjohur, Faton Mehmetaj.  Në këtë libër janë prezantuar biografitë e rreth 600 ...

Më shumë...

Është përuruar libri: “Zhurmuesit e demokracisë”, i autorit, Jakup Krasniqi

Jakup Krasniqi

Më 28 qershor, në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës,  “Pjetër Bogdani” është përuruar libri, “Zhurmuesit e demokracisë”, i autorit, Jakup Krasniqi. Për librin dhe temat që ka trajtuar autori, në veprën e sapo dalë nga shtypi, ka folur studiuesi nga Tirana, Behar Gjoka, i cili ka segmentuar disa veçori krijuese e ...

Më shumë...

Përurohet libri: “Zhurmuesit e demokracisë” i autorit, dr. Jakup Krasniqi

Jakup Krasniqi: Çështjen e veteranëve Kuvendi i Kosovës duhet ta kthejë nga fillimi

Nesër, më 28 qershor 2016, në orën 12.00, në amfiteatrin e  Bibliotekës Kombëtare, në Prishtinë do të përurohet libri: “Zhurmuesit e demokracisë” i autorit, Jakup Krasniqi. Në këtë libër autori trajton  probleme të zhvillimit politik në vend, duke marrë në trajtim “zhurmuesit” e demokracisë . Në një situatë të tillë, natyrshëm ...

Më shumë...

Doli në dritë libri publicistik, “Refleksione”, i analistit, Nezir Myrtaj

Doli në dritë libri publicistik, “Refleksione”, i analistit, Nezir Myrtaj

Në librin më të ri, “Refleksione”, që nxori në dritë, analisti, Nezir Myrtaj ka përmbledhur disa studime e shkrime publicistike, të cilat  botohen për herë të parë si dhe disa shkrime, të cilat janë botuar kohë pas kohe, por që tani, autori i ka bërë pjesë edhe të këtij libri. Gjatë ...

Më shumë...

Doli nga shtypi përmbledhja poetike: “Renesans”, e poetit, Kadri Ferati

Doli nga shtypi përmbledhja poetike: “Renesans”, e poetit, Kadri Ferati

Poezi lirike e dashurisë dhe meditimit Doli nga shtypi përmbledhja poetike: “Renesans”, e poetit, Kadri Ferati. Për dallim nga përmbledhja e parë poetike, “Vergje në heshtje”, e botuar në vitin 2013, ku autori kishte radhitur poezi malli për vendlindjen, për Tupallën e Siarinën, për Medvegjën, Kapitin, Ramabajën, Svircën…, për trojet ...

Më shumë...

Adil Fetahu: Një monografi për lakmi

(Ismail Muharremi: Fushëkosova në shtjellën e mbijetesës, 1878 – 1999, botim “Artini”, 2015)

(Ismail Muharremi: Fushëkosova në shtjellën e mbijetesës, 1878 – 1999, botim “Artini”, 2015) Që në Parathënie autori skicon përmbajtjen e monografisë për Fushëkosovën, si vendbanim, si bashkësi shoqëroro-politike (komunë), me rrethinën e ngushtë, si qendër e destruksionit të nacionalizmit të shfrenuar serb; zhvillimet e ngjarjeve të bujshme gjatë kohës, pësimet ...

Më shumë...

Shoqata “Labëria”, “Nderi i Kombit”, dega Tiranë, përuron librin “Shqipëria dhe çështja e kufijve shqiptaro- grek”, autor, Nuçi Kotta

Shoqata “Labëria”, “Nderi i Kombit”, dega Tiranë, përuron librin “Shqipëria dhe çështja e kufijve shqiptaro- grek”, autor, Nuçi Kotta

Shoqata “Labëria”, “Nderi i Kombit” dega Tiranë, ju fton në promovimin e librit “Shqipëria dhe çështja e kufijve shqiptaro- grek” me autor Nuçi Kotta, djali ish-Kryeministrit Koço Kotta. (, Koço Kotta në vitin 1926 firmosi për ndërtimin e burgut të Burrelit dhe në vitin 1945 KGB sovjetike e kapi në Selanik ku ...

Më shumë...

Doli nga shtypi libri publicistik: “Luftëtarë të NDSH-së, 1945-1950 II”, i autorit, Ahmet Qeriqi

Doli nga shtypi libri publicistik: “Luftëtarë të NDSH-së, 1945-1950 II", i autorit, Ahmet Qeriqi

Në pjesën e dytë  të librit publicistik, “Luftëtarë të NDSH-së, 1945-1950, autori, Ahmet Qeriqi  ka trajtuar biografitë modeste të 20 luftëtarëve nga radhët e kësaj lëvizjeje kombëtare, nga treva të ndryshme të vendit, të cilët kanë vuajtur mbi kurriz barrën e rëndë shtypëse të regjimit titist rankoviçist, me pasoja që ...

Më shumë...

Libri, “Shtigjet e përgjakura” i autorit, Ali Daci promovohet edhe në gjuhën boshnjake

Libri, "Shtigjet e përgjakura" i autorit, Ali Daci promovohet edhe në gjuhën boshnjake

Të premten, më 15 prill 2016, në ora 19.00, në Qendrën për Kulturë në Rozhajë, në gjuhën boshnjake përurohet libri i autorët,  Ali Daci,   “Shtigjet e përgjakura” . Me këtë rast për librin e botuar në gjuhën boshnjake  do të flasin: Mr. Mehmet Bardhi, Velia Muriq, avokat, dhe Safet Hadroviq-Vrbiqki, ...

Më shumë...

Frank Shkreli: Autori Shqiptaro-Amerikan Albert Lulushi me një libër të ri

Frank Shkreli: Autori Shqiptaro-Amerikan Albert Lulushi me një libër të ri

Shqiptaro-Amerikani Albert Lulushi njihet si autor tepër i suksesshëm këtu në Shtetet e Bashkuara i disa librave në fushën e Teknologjisë së Informacionit dhe jo vetëm në këtë fushë. Ai konsiderohet si njëri ndër ekspertët më të dalluar në këtë fushë gjatë 20-viteve të kaluara këtu në Amerikë, ndërkohë që ...

Më shumë...