MIT
Airport Adem Jashari
kek
Fillimi / Botimet (faqe 10)

Botimet

Gazetari dhe shkrimtari, Habib Zogaj ka përuruar librin: “Zogajt e Turjakës”

Gazetari dhe shkrimtari, Habib Zogaj ka përuruar librin: “Zogajt e Turjakës”

Gazetari dhe shkrimtari, Habib Zogaj ka përuruar  librin e radhës,“Zogajt e Turjakës” (Gjenealogji, fakte, lëvizje demografike). Ky libër është  përuruar më 28. 12. 2016 në Shtëpinë e Kulturës, “ Tahir Sinani” në Malishevë. Para të pranishmëve përveç autorit Zogaj me fjalë rasti u paraqitën edhe redaktori I Librit: Prend Buzhala, ...

Më shumë...

Kolegji “Biznesi” përuroj librin “Analiza dhe Vlerësimi i Rreziqeve” të autorit Prof. dr. Kudusi Lama

Kolegji “Biznesi” përuroj librin “Analiza dhe Vlerësimi i Rreziqeve” të autorit Prof. dr. Kudusi Lama

Libri është hartuar me mjeshtëri të rrallë dhe bazuar në përvojë e gjatë të autorit nga fusha e emergjencave duke vlerësuar dhe analizuar rreziqet dhe dukuritë e tjera si katastrofat, duke përfshi edhe masat që duhet të ndërmerren në rastet e tilla nga institucionet si dhe qytetarët. Libri i autorit ...

Më shumë...

Shkrimtari dhe publicisti, Albert Zholi nxori në dritë librin, “Kujtim Gjonaj dhe magjia e filmit”

Shkrimtari dhe publicisti, Albert Zholi nxori në dritë librin, “Kujtim Gjonaj dhe magjia e filmit"

Shkrimtari dhe publicisti i mirënjohur, Albert Zholi, autor i 20 veprave monografike, librin e fundit ia ka kushtuar mjeshtrit të madh të filmit, Kujtim Gjonaj, regjisor i 156 filmave dokumentarë dhe artistikë. Në vend të hyrjes Historinë e gdhendin njerëzit e mëdhenj. Ata udhëheqin botën dhe bëjnë mrekullitë. Njerëzit që ...

Më shumë...

Nezir Myrtaj: Brezi që mbajti ndezur flakadanin e lirisë

Nezir Myrtaj: Brezi që mbajti ndezur flakadanin e lirisë

(Recension për librin “Në rrugë drejt lirisë”, Agim Sylejmani, Prishtinë, 2016 ) Është e njohur thënia se rruga e revolucionit dhe përgjithësisht rruga që çon te liria nuk është e shtruar me lule, por është rrugë e vuajtjeve të shumta dhe e sakrificave të mëdha. Pikërisht këtë fakt e konfirmon ...

Më shumë...

Në Stamboll u përurua libri: “Kujtesa kolektive, dëshmi dhe ngjarje (1944-1966)”

Në Stamboll u përurua libri: “Kujtesa kolektive, dëshmi dhe ngjarje (1944-1966)”

Dita e diel e 4 dhjetorit 2016, bëri që të moshuar shqiptarë, studiues dhe aktivistë, të marrin pjesë në promovimin e librit “Kujtesa kolektive: dëshmi dhe ngjarje (1944-1966)” të autorëve Memli Krasniqi, Hysen Matoshi, Nuridin Ahmeti, Sonila Boçi, Ledia Dushku dhe Shpend Avdiu, të botuar në Prishtinë nga Instituti Albanologjik. ...

Më shumë...

Përurohet libri: “Kujtesa kolektive: Dëshmi dhe ngjarje (1944-1966)” të një grupi të autorëve

Përurohet libri: “Kujtesa kolektive: Dëshmi dhe ngjarje (1944-1966)” të një grupi të autorëve

Përurohet libri:  “Kujtesa kolektive: Dëshmi dhe ngjarje (1944-1966)” të autorëve: Memli Krasniqi, Hysen Matoshi, Nuridin Ahmeti, Sonila Boçi, Ledia Dushku dhe Shpend Avdiu, të botuar këtë vit nga Instituti Albanologjik i Kosovës. Promovimi i këtij libri do të bëhet në Stamboll, nga Instituti Kosovar për Studime Sociale “Gnosis” dhe Nisma ...

Më shumë...

Tefta Cami-Cani: Vështrim mbi Monografinë, “Gjashtë ditë sa një jetë” kushtuar dëshmorit, Labinot Krasniqi

Tefta Cami-Cani: Vështrim mbi Monografinë, “Gjashtë ditë sa një jetë” kushtuar dëshmorit, Labinot Krasniqi

  Dëshmorët e kombit janë të pavdekshëm Më 24 shtator 2016 mora pjesë në promovimin e monografisë me titull “ GJASHTË DITË SA NJË JETË”, AUTOR APOSTOL DUKA, ku përshkruhet me realizëm e në mënyrë jetësore jeta e shkurtër si moshë, por heroike  e lavdishme dhe e përjetëshme për luftëtarin ...

Më shumë...

Promovohet libri-ditar lufte: “Duke i shëruar plagët e luftës”, i autorit, Ibish Ahmeti

Promovohet libri-ditar lufte: “Duke i shëruar plagët e luftës”, i autorit, Ibish Ahmeti

Në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës, “Pjetër Bogdani” të shtunën (më 22 tetor), duke filluar në ora 12:00, promovohet libri-ditar lufte, “Duke i shëruar plagët e luftës”, nga mjeku dhe ish-luftëtari i UÇK-së, dr. Ibish Ahmeti.  Për librin e Ahmetit pritet të referojnë analistë, publicistë dhe njohës të rrethanave organizative, historike ...

Më shumë...

Më 5 tetor 2016 përurohet në Prizren përmbledhja poetike, “Helikë e thyer”, e poetit, Bajram Bekteshi

Helikë e thyer - Bajram Bekteshi

Nesër, në orën 17.30, në ambientet e Universitetit “Ukshin Hoti”, në Prizren u përuruar  përmbledhja  me poezi, “Helikë e thyer”, e poetit, Bajram Bekteshi. Poeti, veprimtari dhe ushtaraku, Bajram Bekteshi ka nxjerrë në dritë përmbledhjen më të re  poetike: “Helikë e thyer”. Ashtu sikur edhe në përmbledhjet e botuara më ...

Më shumë...

Në amfiteatrin e Bibliotekës Kombëtare, në Prishtinë u përurua libri, “Gjashtë ditë sa një jetë” i autorit, Apostol Duka

Në amfiteatrin e Bibliotekës Kombëtare, në Prishtinë u përurua libri, “Gjashtë ditë sa një jetë” i autorit, Apostol Duka

Sot në amfiteatrin e Bibliotekës Kombëtare në Prishtinë u përurua  libri, “Gjashtë ditë sa një jetë” i autorit, Apostol Duka. Ky libër i kushtohet jetës dhe veprës së dëshmorit të Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare, Labinot Krasniqi,  i cili ka rënë heroikisht  më 6 qershor të vitit 2001, në Mateq të ish-RJ ...

Më shumë...

Në Gostivar u përurua libri: “Reka e Epërme dhe fshati Kiçinicë”, i autorit Branko Manojllovski

Branko Manojllovski

Në ambientet e Këshillit të Komunës së Gostivarit më 11 shtator u promovua libri “Reka e Epërme dhe fshati Kiçinicë” i autorit Branko Manojllovski. Në cilësinë e nikoqirit, kryetari i Komunës së Gostivarit, Nevzat Bejta vlerësoi lartë librin dhe kontributin e dhënë nga Branko Manojllovski në drejtim të vetëdijesimit të ...

Më shumë...

Ruzhdi Jashari: Në 33 vjetorin e vdekjes, 60 vjetorin e shpërnguljes dhe botimit të monografisë për Mulla Hamit Gutën (1900-1983)

Ruzhdi Jashari: Në 33 vjetorin e vdekjes, 60 vjetorin e shpërnguljes dhe botimit të monografisë për Mulla Hamit Gutën (1900-1983)

Të shkruash për veprimtarinë e Mulla Hamit Gutës është nderë i veçantë, është edhe privilegj, por edhe përgjegjësi; sepse sado që të shkruajmë për veprën e Tij, gjithmonë do t’i mbetemi borxhli, në ngjarje të tilla-përvjetorë të rëndësishëm; është vështirë të thuhen dhe të shkruhen të gjitha për Të. Cilësimet ...

Më shumë...

Përurohet në Tiranë libri: “Libri Prijës fetarë dhe shpirtërorë shqiptarë”, i autorit, Faton Mehmetaj

Përurohet në Tiranë libri: “Libri Prijës fetarë dhe shpirtërorë shqiptarë”, i autorit Faton Mehmetaj

Në Muzeun Historik Kombëtar, në sallën e UNESCO, në Tiranë , të premten duke filluar në ora 11:00, do të përurohet “Libri Prijës fetarë dhe shpritëror shqiptarë- bashkëjetesa ndërfetare dhe kontributi  tyre kombëtar” i publicistit dhe analistit të mirënjohur, Faton Mehmetaj.  Në këtë libër janë prezantuar biografitë e rreth 600 ...

Më shumë...

Është përuruar libri: “Zhurmuesit e demokracisë”, i autorit, Jakup Krasniqi

Jakup Krasniqi

Më 28 qershor, në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës,  “Pjetër Bogdani” është përuruar libri, “Zhurmuesit e demokracisë”, i autorit, Jakup Krasniqi. Për librin dhe temat që ka trajtuar autori, në veprën e sapo dalë nga shtypi, ka folur studiuesi nga Tirana, Behar Gjoka, i cili ka segmentuar disa veçori krijuese e ...

Më shumë...

Përurohet libri: “Zhurmuesit e demokracisë” i autorit, dr. Jakup Krasniqi

Jakup Krasniqi: Çështjen e veteranëve Kuvendi i Kosovës duhet ta kthejë nga fillimi

Nesër, më 28 qershor 2016, në orën 12.00, në amfiteatrin e  Bibliotekës Kombëtare, në Prishtinë do të përurohet libri: “Zhurmuesit e demokracisë” i autorit, Jakup Krasniqi. Në këtë libër autori trajton  probleme të zhvillimit politik në vend, duke marrë në trajtim “zhurmuesit” e demokracisë . Në një situatë të tillë, natyrshëm ...

Më shumë...

Doli në dritë libri publicistik, “Refleksione”, i analistit, Nezir Myrtaj

Doli në dritë libri publicistik, “Refleksione”, i analistit, Nezir Myrtaj

Në librin më të ri, “Refleksione”, që nxori në dritë, analisti, Nezir Myrtaj ka përmbledhur disa studime e shkrime publicistike, të cilat  botohen për herë të parë si dhe disa shkrime, të cilat janë botuar kohë pas kohe, por që tani, autori i ka bërë pjesë edhe të këtij libri. Gjatë ...

Më shumë...