MIT KS
Fillimi / Botimet (faqe 9)

Botimet

Doli nga shtypi përmbledhja poetike: “Universi i jetës” e poetit, Martin Çuni

Doli nga shtypi përmbledhja poetike: “Universi i jetës” e poetit, Martin Çuni

Martin Çuni, përveç veprimtar, i burgosur politik, luftëtar i lirisë, gazetar e redaktor i Radios-Kosova e Lirë gjatë luftës, ai  është emër i njohur edhe i krijimtarisë artistike. Deri tani ka botuar përmbledhjet poetike: Jetë e furtunë, Ëndrra shëtit pa mua, si dhe veprat letrare e publicistike: Reportazhe lufte, Jetë ...

Më shumë...

Doli nga shtypi libri: Januz Bajçinca me bijtë: Ruzhdiun dhe Nebihun

Doli nga shtypi libri: Januz Bajçinca me bijtë: Ruzhdiun dhe Nebihun

Në përpjekje për të ndriçuar jetën dhe veprën  e luftëtarëve të NDSH-së, Ahmet Qeriqi ka nxjerrë në ditë monografinë: “Januz Bajçinca me bijtë Ruzhdiun dhe Nebihun”. Kjo është monografia e tretë në radhë e këtij autori për jetën dhe veprën e luftëtarëve të NDSH-së, luftën, qëndresën dhe fatin e tyre ...

Më shumë...

Redaksia, Dëshmorët e UÇK-së, ka nxjerrë në dritë monografinë, “Feniksët e lirisë-17″

Redaksia, Dëshmorët e UÇK-së, ka nxjerrë në dritë monografinë, “Feniksët e lirisë-17"

Redaksia, Dëshmorët e UÇK-së, ka nxjerrë në dritë monografinë, “Feniksët e lirisë-17, ku janë përshirë biografitë e 78 dëshmorëve të luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Ushtrisë Çlirimtare të Preshevës, Bujanocit e Medvegjës dhe të Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare.  Dëshmorët, biografitë e të cilëve janë përfshirë në këtë vëllim janë: ADEM ...

Më shumë...

Kolegji “Biznesi” ka nxjerrë në dritë pesë libra për studentët

Pesë libra të rinj, iu janë shtuar nga e premtja studentëve të Kolegjit “Biznesi” në Prishtinë, por edhe dashamirëve të shumtë të librit. Në praninë e një numri të madh pjesëmarrësish, në Amfiteatrin e Madh të Bibliotekës Kombëtare të Kosovës, është bërë përurimi i 5 librave për nderë të 10-Vjetorit ...

Më shumë...

Albert Z. ZHOLI: “Zjarr dhe Tërbim” bestselleri që tronditi presidentin amerikan Donald Tramp

Albert Z. ZHOLI: "Zjarr dhe Tërbim" bestselleri që tronditi presidentin amerikan Donald Tramp

Prapaskena të bujshme, sekrete familjare dhe “të dhëna konfidenciale për Trampin”: bestselleri që tërboi presidentin. Më 21 shkurt, shtëpia botuese BOTA SHQIPTARE do të publikojë librin “Zjarr dhe Tërbim”, i cili po shkund Shtëpinë e Bardhë, një libër i quajtur si fenomeni i botimeve të këtij fillim-viti. Libri, i dalë ...

Më shumë...

Mexhid Yvejsi: Doli nga shtypi libri i Dr. Nuridin Ahmetit: “Krerët fetarë në Lëvizjen Kombëtare Shqiptare”

Mexhid Yvejsi: Doli nga shtypi libri i Dr. Nuridin Ahmetit: “Krerët fetarë në Lëvizjen Kombëtare Shqiptare”

Këto ditë në Prishtinë doli nga shtypi libri “Krerët fetarë në Lëvizjen Kombëtare Shqiptare” shkruar Dr. Nuridin Ahmetit, që është fryt i një pune kërkimore  të gjithanshme të autorit në arkiva e biblioteka, në pajtim me kërkesat e një metodologjie shkencore, thotë redaktori shkencor, Prof.dr. Ferit Duka nga Tirana. Ndërsa ...

Më shumë...

Më 20 Shkurt 2018 përurohet libri: “Pajtuesit: Udhëheqja Amerikane dhe Fundi i Gjenocidit në Ballkan, shkruar nga James W. Pardew

Më 20 Shkurt 2018 përurohet libri: “Pajtuesit: Udhëheqja Amerikane dhe Fundi i Gjenocidit në Ballkan, shkruar nga James W. Pardew

Konsullata e Republikës së Kosovës në Nju Jork, si pjesë e veprimtarive të saj në kuadër të 10-vjetorit të pavarësisë së Kosovës, organizon të martën që vjen, me 20 Shkurt, promovimin e librit të posa botuar të Ambasadorit amerikan Xhejms Përdu (James W. Pardew) me titull: “Peacemakers: American Leadership and ...

Më shumë...

Albert Z. Zholi: Romani “Muzgu i djajve”, mes realitetit dhe imagjinatës jetësore

Albert Z. Zholi: Romani “Muzgu i djajve”, mes realitetit dhe imagjinatës jetësore

 Romani “Muzgu i djajve”, i shkrimtarit dhe regjisorit, Luftar Veshi është një prurje e re dhe me një nivel artistik më të lartë se librat e tjerë të autorit ashtu dhe për letërsinë shqiptare të kësaj mënyre të rrëfyeri. Për vetë temën dhe natyrën e tij ekzistenciale romani përcjell raporte ...

Më shumë...

Beqar Skënderi: Duke iu referuar librit: “Koço Kota për një Shqipëri oksidentale”

Beqar Skënderi: Duke iu referuar librit: “Koço Kota për një Shqipëri oksidentale"

Më erdhi një ftesë për të marr pjesë për promovimin e një libri me titull: “ Koço për një Shqipëri Oksidentale “ Kur të ftojnë do të thotë që të respektojnë. Në një sallë të Muzeut Kombëtar pjesëmarrja që e kënaqshme aq sa mund të marrë një sallë për këto ...

Më shumë...

Dr. sc. Emine Kalaja-Hajdari: “Shndërrimet në Dardani gjatë periudhës romake

Dr. sc. Emine Kalaja-Hajdari: “Shndërrimet në Dardani gjatë periudhës romake

(Proceset ekonomike, social-politike dhe kulturore) Në dhjetor të vitit 2017, u botua libri i parë i autores Emine Kalaja-Hajdari SHNDËRRIMET NË DARDANI GJATË PERIUDHËS ROMAKE (Proceset ekonomike, social-politike dhe kulturore), studim monografik ky që, plotëson një boshllëk për sa i përket trajtimit kompleks të problematikave që përfshinë tema e zgjedhur ...

Më shumë...

Prof.asoc.dr.Sabit Syla: Shteti shqiptar dhe çështja e Kosovës 1939-1981

Sabit Syla

Shteti shqiptar dhe çështja e Kosovës 1939-1981, është një temë e patrajtuar deri më tani në historiografi si në atë shqiptare ashtu edhe në atë ndërkombëtare. Si e tillë, zënë një vend të rëndësishëm, pasi qëndrimet rreth çështjes së Kosovës kanë njohur pjesërisht mirëkuptim ndërmjet shtetit shqiptar dhe atij jugosllav, ...

Më shumë...

Zeqir Bekolli: Personifikimi mënyrë e komunikimit me fëmijë

Zeqir Bekolli: Personifikimi mënyrë e komunikimit me fëmijë

(Halil Bogaj, “Grindja e shkronjave”, përmbledhje për fëmijë, botues ShB “Arif Shala”, Prishtinë, 2017) Me titullin e personfikuar, “Grindja e shkronjave”, në moshën 85 vjeçare , del në publik krijuesi për fëmijë, prozatori dhe studiuesi i gjuhës dhe folklorit nga Drenica, Halil Bogaj. Librit i paraprinë thënia e autorit: “Njeriu ...

Më shumë...

Reis Mirdita: Ditari: “Gjurmë të pashlyeshme” i autores, Basrie Sakiri-Murati

Reis Mirdita: Ditari: “Gjurmë të pashlyeshme” i autores, Basrie Sakiri-Murati

Imazhi dhe praktika, sikur edhe vërejtjet e mia të mëhershme mbi ditarët si gjini letrare e pa interes, bie ndesh me librin e autores Basrie Sakiri me vet të dhënat se lexuesi shkrihet në brendinë e bujshme që përcillet nga faqja në faqe. Libri “Gjurmë të pashlyeshme” është frymë e ...

Më shumë...

Vasil Premçi: Flladi i berjozave, Vështrime letrare

Vasil Premçi: Flladi i berjozave, Vështrime letrare

(Albert Zholi: Një libër tjetër i shkrimtarit dhe studiuesit të letërsisë Vasil Premçi) Për shkak të rrethanave gjeopolitike dhe marëdhënieve midis vendit tone dhe Federatës Ruse, për një periudhë të gjatë kohore informacioni për letërsinë ruse, me përjashtime të rralla,  ka qenë i mangët dhe i pakët. Pikërisht si për ...

Më shumë...

Mexhid Yvejsi: Doli nga shtypi libri: “Tarikati Islam-Helveti te shqiptarët”, i autorit, Alban Dobruna

Mexhid Yvejsi: Doli nga shtypi libri: “Tarikati Islam-Helveti te shqiptarët”, i autorit, Alban Dobruna

Në javën e parë të muajit të fundit, dhjetor, 2017, doli  nga shtypi libri me titull ‘TARIKATI  ISLAM HALVETI TE SHQIPTARËT’  nga dr. Alban Dobruna, botoi INSTITUTI I HISTORISË, Prishtinë, 2017. Kush është dr.Alban Dobruna?     Alban Dobruna lindi në Gjakovë më  6.06.1984.      Në vitin 1998 përfundoi Shkollën Fillore ...

Më shumë...

Fatmir Graiçevci: “Çlirimtarët dhe mercenarët” një roman që troket në ndërgjegjen kombëtare dhe humane

Clirimtaret dhe Mercenaret - Ahmet Qeriqi

 Të rralla janë romanet që të bëjnë t’i lexosh me një frymë e edhe më të rrallë shkrimtarët që krijojnë vepra të tilla. Për fatin tonë të mirë, ka kohë që letërsisë sonë i është shtuar një libër i tillë sikur është romani “Mercenarët dhe Çlirimtarët” i studiuesit, shkrimtarit, përkthyesit, ...

Më shumë...