KEK
Fillimi / Fejton (faqe 23)

Fejton

Si u pasqyrua gjendja politike pas demonstratave të vitit 1981 në Kosovë, -procesverbalet e mbledhjeve të komunistëve në Lypjan IV

Në vazhdim të gjurmimit të aktivitetit antikombëtar të komunistëve jugosllave, shqiptarë serbë malazez e të tjerë, mbështetur në dëshmitë relevante të kohës, veçmas në proces-verbalet e mbledhjeve të këtyre strukturave pas demonstratave të Marsit e Prillit të vitit 1981, kemi arritur të zbulojmë fakte të dorës së parë që flasin ...

Më shumë...

Konfiskimi i pronave të tundshme dhe të patundshme të shqiptarëve nga regjimi jugosllav, në pranverë të vitit 1945

Në mbledhjen e kryesisë së AVNOJ-it, të mbajtur më 21 nëntor të vitit 1944, në Beograd ishte marrë vendim për konfiskimin e pasurisë së tundshme dhe të patundshme të të gjithë personave që konsideroheshin armiq të Jugosllavisë komuniste. Vendimi kishte hyrë në fuqi më 6 shkurt të vitit 1945. (Postupak ...

Më shumë...

Si u pasqyrua gjendja pas demonstratave në Kosovë, në mbledhjen e mbajtur nga komunistët e Lypjanit më 20 maj të vitit 1981 III

Në fletoren e Proces-verbaleve( Zapisnik) të mbledhjeve të rregullta, e nganjëherë edhe të jashtëzakonshme të komitetit komunal të Lypjanit është pasqyruar e ashtuquajtura situatë e sigurisë pas demonstratave “armiqësore” të filluar më 11 mars të vitit 1981. Fletorja e parë e proces-verbaleve fillon më 30 prill 1981 me rend dite: ...

Më shumë...

Si i dënuan protestat e vitit 1981 komunistët e Lypjanit, bazuar në procesverbalet e mbledhjeve të LKJ-së II

Denoncojmë me fakte e argumente veprimtarinë antikombëtare dhe antishqiptare të komunistëve titistë të Kosovës Adresa e Radios-Kosova e Lirë është e hapur për të gjithë ata që ofrojnë fakte e argumente të shkruara, por edhe gojore e argumente të tjera me qëllim për ta denoncuar politikën antikombëtare  dhe antishqiptarë të ...

Më shumë...

Si i dënuan protestat e vitit 1981 komunistët e Lypjanit, bazuar në procesverbalet e mbledhjeve të partisë I

Aktiviteti gjurmues e hulumtues që ka zhvilluar dhe po zhvillon Radio-Kosova e Lirë dhe luftëtarët e lirisë në diskreditimin e politikave poltrone, antikombëtare, është thelluar sidomos në gjurmimin dhe zbulimin e fakteve e argumenteve që hedhin dritë mbi aktivitetin e komunistëve shqiptarë e shqipfolës, kundër kërkesës për Kosovën Republikë dhe ...

Më shumë...

RKL: Denoncojmë me fakte veprat dhe qëndrimet antikombëtare të kolaboracionistëve VII

Duke u bazuar në të dhënat e publikuara nga “Zëri i Kosovës”, organi i Lëvzijes Popullore të Kosovës, të dhënat gojore të të burgosurve poltikë, në aktgjykimet e ngritura kundër tyre në organet e “drejtësisë” sidomos të atyre të burgosurve prej vitit 1981, në të dhëna të afishuara në faqet ...

Më shumë...

RKL: Denoncojmë me fakte veprat dhe qëndrimet antikombëtare të kolaboracionistëve VI

Duke u bazuar në të dhënat e publikuara nga “Zëri i Kosovës”, organi i Lëvzijes Popullore të Kosovës, të dhënat gojore të të burgosurve poltikë, në aktgjykimet e ngritura kundër tyre në organet e “drejtësisë” sidomos të atyre të burgosurve prej vitit 1981, në të dhëna të afishuara në faqet ...

Më shumë...

RKL: Denoncojmë me fakte veprat dhe qëndrimet antikombëtare të kolaboracionistëve V

Vesel Latifi, Sekretar krahinor për gjyqësi, ( ministër i Drejtësisë),  kuadër besnik i RSFJ-së   Aktiviteti gjurmues e hulumtues që ka zhvilluar dhe po zhvillon Radio-Kosova e Lirë dhe luftëtarët e lirisë në drejtim të  diskreditimit të politikave poltrone, antikombëtare, është thelluar sidomos në gjurmimin dhe zbulimin e fakteve e ...

Më shumë...

RKL: Denoncojmë me fakte e argumente veprimtarinë antikombëtare të kolaboracionistëve IV

Në aparaturën shtetërore jogosllave, në segmentin e sigurisë, të politikës represive jugosllave  kanë qenë të postuar dhe janë dalluar për besnikëri ndaj RSFJ-së dhe mizori, dhunë e banditizëm  të ushtruar sistematikisht kundër bashkëkombësve shqiptarë shumë prej anëtarëve  të strukturave më të larta partiake, të inspektorëve të lartë të UDB-së dhe mercenarë ...

Më shumë...

RKL: Denoncojmë me fakte e argumente veprat antikombëtare të kolaboracionistëve III

Hazir Gjaka: Në Policinë e Kosovës janë rikthyer bijtë e UDB-ashëve të njohur për të keq Fillimisht i bëj me dije lexuesit se ky shkrim nuk ka për qëllim njollosjen e asnjë personi, vetëm për faktin se ka punuar në SPB-në e dikurshme, as të bijve dhe bijave të tyre, ...

Më shumë...

RKL: Denoncojmë me fakte e argumente veprimtarinë antikombëtare të kolaboracionistëve II

Aktiviteti gjurmues e hulumtues që ka zhvilluar dhe po zhvillon Radio-Kosova e Lirë dhe luftëtarët e lirisë në drejtim të  diskreditimit të politikave poltrone, antikombëtare, është thelluar sidomos në gjurmimin dhe zbulimin e fakteve e argumenteve, të cilat  hedhin dritë mbi aktivitetin antikombëtar të komunistëve shqiptarë e shqipfolës, kundër kërkesës ...

Më shumë...

RKL: Denoncojmë me fakte e argumente veprimtarinë antikombëtare të kolaboracionistëve I

Hyrje   Aktiviteti gjurmues e hulumtues që ka zhvilluar dhe po zhvillon Radio-Kosova e Lirë dhe luftëtarët e lirisë në drejtim të  diskreditimit të politikave poltrone, antikombëtare, është thelluar sidomos në gjurmimin dhe zbulimin e fakteve e argumenteve, të cilat  hedhin dritë mbi aktivitetin antikombëtar të komunistëve shqiptarë e shqipfolës, ...

Më shumë...

A do të lejohet të dështojë kryengritja kundër diktaturës në Siri ashtu sikur kishte dështuar lufta e Spanjës? I

Po bëhen gati tri vjet qysh kur ka filluar kryengritja e sirianëve liridashës kundër regjimit diktatorial të Bashar al Assadit. Kryengritja  në Siri kundër regjimi të diktatorit,  Bashar Al Assad, në fillim u përkrah nga shumë shtete, veçmas nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, të cilat për afër një vit ...

Më shumë...

Shqiptarët me Sirinë nuk i lidh vetëm feja, por edhe një pjesë tragjike e heroike e historisë II

Me qëllim për të zbardhur disa segmente me rëndësi të historisë  së Sirisë dhe kontributi që i kanë dhënë shqiptarët këtij shteti,  duhet të shpalosin disa fragmente të  historisë së gjatë shqiptare-osmane e cila sjellë fakte e dëshmi të shumta, qp hedhin dritë mbi të kaluarën e përbashkët mbi fatin ...

Më shumë...

Bota po hesht për krimet barbaroide të Bashar Asadit, në Siri, besnikut të Kremlinit III

Bashar Al Assad

Lufta në Siri, nuk ka të ndalur. Karakteri i saj çlirimtar ka pësuar në radhë të parë në mungesë të përkrahjes parimore dhe humane nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Tërheqja e Uashingtoni zyrtar nga synimi për ta ndihmuar popullin e Sirisë në luftë kundër diktaturës njëpartiake të Bashar al ...

Më shumë...

A. Prapashtica: Lufta qytetare në Siri kundër diktatorit Asad ashtu si lufta kundër diktatorit Franko në vitin 1936

Jo përse nuk me dhimbset populli i vuajtur sirian dhe fëmijët që  në Siri po vriten nga plumbat e të rriturve,  por përse  Kombi dhe Atdheu i ynë i ndarë në 6 shtete ka aq shumë halle sa mua nuk me ka shkau mendja që të merrem edhe  me hallet ...

Më shumë...