Viola von Cramon:

Cramon: Serbia duhet të ndalojë së turpëruari veten dhe t’i lejojë qytetarët e Kosovës të kalojnë kufirin Batrovci, Serbi-Kroaci

Raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian, Viola Von Cramon ka reaguar pas bllokimit të qytetarëve shqiptarë të Kosovës në kufirin Serbi-Kroaci. Serbia duhet të ndalojë së turpëruari veten dhe menjëherë t’i lërë personat me pasaporta të Kosovës të kalojnë kufirin Batrovci, Serbi-Kroaci! Liria e lëvizjes së të gjithëve duhet të sigurohet pa asnjë diskriminim në bazë të kombësisë”, ka shkruar ajo në një postim të saj. Gjatë ditës është raportuar për bllokimin e 300 kosovarëve në kufi, derisa autoritetet e Kosovës u kanë bërë thirrje të gjithë bashkatdhetarëve dhe qytetarëve që janë në lëvizje të evitojnë me çdo kusht kalimin nëpër Serbi.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti, falënderoi partnerët perëndimorë për qëndrimin pro Kosovës, në Asamblenë Parlamentare të NATO-s

Kryeministri, Albin Kurti, ka falënderuar partnerët perëndimorë për qëndrimin e tyre në krah të Kosovës, …