Dana Rohrabacher

Dana Rohrabacher: Krijimi i Maqedonisë, projekt i dështuar, ky shtet duhet të ndahet mes Kosoves e Bullgarisë

Kongresmeni republikan, Dana Rohrabacher në një intervistë për “VizionPlus” në Tiranë  ka thënë se krijimi i Maqedonisë si shtet ishte një projekt i dështuar dhe tani të gjitha rrethanat janë krijuar që pjesët e saj t’i jepen shteteve fqinje, përfshi këtu Kosovën dhe Bullgarinë. Qëndrimi im është që Maqedonia nuk është një shtet. Më vjen keq, por nuk është një shtet. Ata janë aq të ndarë, sa kurrë nuk do të jenë në gjendje që të shkojnë mirë së bashku. Prandaj, kosovarët dhe shqiptarët e Maqedonisë duhet të bëhen pjesë e Kosovës. Ndërsa pjesa tjetër e Maqedonisë duhet të bëhet pjesë e Bullgarisë apo çfarëdo vendi tjetër me të cilët ata pretendojnë se kanë lidhje. Ideja është se duam ta mbajmë Maqedoninë gjallë sepse dikush, 30 vjet më parë vendosi që ky ishte konfigurimi që duhet të dalë nga shpërbërja e Jugosllavisë, por kjo nuk çon në një arsyetim që kjo ide të mbahet ende” – tha Dana Rohrabacher, kongresmen, njofton Alsat-M. Kongresmeni republikan, Dana Rohrabacher ditë më parë ka propozuar edhe shkëmbimin e tri komunave shqiptare në Serbi me tri komunat e veriut të Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

Bajram Begaj: Kosova dhe Serbia të kthehen sa më shpejt në tryezën e dialogut dhe në zbatimin e marrëveshjeve

Begaj: Të drejtat e njeriut janë ideal i përbashkët për të cilin luftojnë të gjithë popujt

Kryetari i Shqipërisë, Bajram Begaj ka vlerësuar lart dokumentin e të drejtave të njeriut dhe …