tv dielli
Airport Adem Jashari
kek
MIT
Fillimi / Institucionet / Deputetja Gjermane Hendricks, vizitoi Komunën e Klinës

Deputetja Gjermane Hendricks, vizitoi Komunën e Klinës

Kryetari i Komunës së Klinës, Sokol Bashota, priti në një takim pune zv. Kryetaren e grupit parlamentar të Partisë Social Demokrate-SPD në rajonin “North rhine-westphalia” të Gjermanisë, znj. Renate Hendricks. Deputetja Hendricks, vizitoi Komunën e Klinës me qellim të informimit nga afër për të arriturat e qeverisë lokale, zhvillimin ekonomik, vështirësitë dhe për mundësitë e investimeve Gjermane në Klinë.

Kryetari Bashota pasi e informoi mbi zhvillimet në vend theksoi edhe vështirësitë me të cilat përballet qeveria lokale në mungesë të një buxheti më të madh për investime kapitale. Gjithashtu kryetari i Bashota e informoi Deputeten gjermane edhe për mundësitë që Klina i ofron investitorëve vendor dhe të huaj.

“Potenciali i madh njerëzor, profesional dhe infrastruktura ligjore e favorshme do të duhej që të nxisnin kompanitë Gjermane dhe të tjera që të investojnë në Klinë. Uroi që idetë e shkëmbyera sot në këtë takim për mundësitë e investimeve të bëhen realitet”, theksoi Kryetari Bashota në fund të takimit.

Ndërkaq Zv. Kryetarja e grupit Parlamentar të SPD-së Gjermane, znj. Hendricks, shprehu gatishmërinë e angazhimit të saj në informimin e kompanive Gjermane dhe prezantimin e mundësive për investime në Klinë në sektorë të ndryshëm. Gjithashtu zonja Hendricks, premtoi angazhimin e saj për binjakëzimin e Klinës me një qytet të Gjermanisë.

Kontrolloni gjithashtu

Koordinohen aktivitet në parandalimin e Koronavirusit edhe në Han të Elezit

Kryetari i Komunës së Hanit të Elezit Rufki Suma, priti në takim pune Prof.Dr.Beqir Ismaili, ...