Emisarët: Escobar dhe Lajçak biseduan me kryetaren, Vjosa Osmani me kryetarët e opozitës si dhe me krerët e Listës serbe

Emisarët: Escobar dhe Lajçak biseduan me kryetaren, Vjosa Osmani me kryetarët e opozitës si dhe me krerët e Listës serbe

I dërguari i Posaçëm i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Gabriel Escobar dhe Përfaqësuesi Special i Bashkimit Evropian për dialogun Kosovë-Serbi, Mirosllav Lajçak,  kanë mbajtur një takim në objektin e Zyrës së BE-së në Prishtinë me partitë opozitare. Gjatë takimit që patën me zonjën,  Vjosa Osmani, ajo ka deklaruar  se zgjedhjet e reja në komunat në veri të vendit mund të organizohen në përputhje me kornizën aktuale kushtetuese e ligjore dhe në këtë kontekst, por  shtoi se duhet të sigurohet pjesëmarrje demokratike e qytetarëve që jetojnë në këto katër komuna. Escobar dhe Lajçak kanë  zhvilluar takim me krerët e partive opozitare. Në zyrën e  BE-së në Prishtinë, kanë qëndruar edhe kryetari i Listës Serbe, Goran Rakiq, së bashku me zëvendësin e tij,  Igor Simiq.

Kontrolloni gjithashtu

“Junts per Catalunya” në Parlamentin e Spanjës po kërkon që Qeveria e këtij vendi ta njohë, pavarësinë e Kosovës

“Junts per Catalunya” në Parlamentin e Spanjës po kërkon që  Qeveria e këtij vendi ta …