Gabriel Escobar e Mirosllav Lajçak, në bisedime me Albin Kurtin paraqiten tri kushte për qetësimin e situatës në veriun e Kosovës

Gabriel Escobar e Mirosllav Lajçak, në bisedime me Albin Kurtin paraqiten tri kushte për qetësimin e situatës në veriun e Kosovës

Gjatë takimit  të mbrëmshëm të emisarëve, Gabriel Eskobar dhe Mirosllav Lajçak me kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti u tha se: qetësimi i situatës në veri të Kosovës, mbajtja e zgjedhjeve të reja dhe kthimi në dialog, ishin tri kërkesat e  tyre kryesore. I dërguari amerikan për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar  dhe emisari i  BE-së, Mirosllav Lajçak, gjatë takimit me kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti deklaruar se e kanë  prezantuar një propozim në emër të komunitetit ndërkombëtar që përmban tri elemente. Kishim bisedime të gjata, të sinqerta dhe të vështira, tha Lajçaku, pas takimit trepalësh mbrëmjen e 5 qershorit. Ai tha se është në interes të të gjithëve që në veri të Kosovës të ketë kryetarë të komunave legjitimë dhe që përfaqësojnë qytetarët.

Kontrolloni gjithashtu

Kryeministri Kurti, në margjinat e Forumit Ekonomik të Delfit, në Greqi, u takuaa me diplomatin amerikan, Gabriel Eskobar

Gabriel Escobar, ka kërkuar nga kryeministri, Kurti, që të mos humbasë kohë në integrimin e vendit në Bashkimin Evropian

Emisari amerikan për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, ka kërkuar nga kryeministri, Albin Kurti që të …