KEK
Fillimi / Lajmet / Gent Cakaj: Shqiptarët e Medvegjës kanë nevojë të jashtëzakonshme për mbështetjen e Shqipërisë
Refuzohet propozimi nga ministrja serbe që Gent Cakaj, të shpallet “Qytetar Nderi” i Bujanocit për shkak se e akuzoi Serbinë për krime

Gent Cakaj: Shqiptarët e Medvegjës kanë nevojë të jashtëzakonshme për mbështetjen e Shqipërisë

Nëpërmjet një reagimi ministri në detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj, bëri me dije se pas mbështetjes financiare për shpërndarjen falas të materialeve shkollore për nxënësit shqiptarë në Kosovën Lindore, Qeveria e Shqipërisë ka vendosur të ndajë edhe mjetet e nevojshme financiare për hapjen e zyrave të Këshillit Kombëtar Shqiptar në Medvegjë. Shqiptarët e Medvegjës, siç thekson edhe ministri në detyrë Cakaj, sot, kanë nevojë të jashtëzakonshme për praninë e Këshillit dhe mbështetjen e Shqipërisë, veçanërisht në përballjen e tyre me çështjen e pasivizimit të adresave dhe para sfidës madhore për ruajtjen e gjuhës shqipe, si gjuhë zyrtare.

Kontrolloni gjithashtu

Në Ditën e Flamurit, në qytetin e Prizrenit, u inaugurua shtatorja e bronztë e Gjergj Kastriotit- Skënderbeut

Në Ditën e Flamurit, në qytetin e Prizrenit, u inaugurua shtatorja e bronztë e Gjergj Kastriotit- Skënderbeut

Në qytetin e Prizrenit, u inaugurua shtatorja e bronztë e Gjergj Kastriotit- Skënderbeut. Në Ditën ...