Gjykata e Hagës shpall të pafajshëm (pas vdekjes), Sllobodan Millosheviqin për krimet e luftës në Bosnje e Hercegovinë

Gjykata e Hagës shpall të pafajshëm (pas vdekjes), Sllobodan Millosheviqin për krimet e luftës në Bosnje e Hercegovinë

Gjykata ndërkombëtare për krime për ish Jugosllavinë në Hagë ka vendosur që kryekrimineli i Serbisë, i vdekur në Sheveningen, Slobodan Millosheviq nuk ishte përgjegjës për krimet që u kryen gjatë viteve 1992-95 në luftën e Bosnjës, shkruajnë mediet ndërkombëtare. Në një vendim të papritur, trupi gjykues që dënoi Radovan Karaxhiqin për krime lufte me 40 vite burg, në mënyrë unanime ka ardhur në përfundim se Slobodan Millosheviçi nuk ishte pjesë, sikur thuhet e grupit kriminal që vrau myslimanët dhe kroatët në Bosnje. Sipas trupit gjykues të Tribunalit të Hagës nuk ka prova të mjaftueshme që tregojnë se Slobodan Millosheviçi ishte pajtuar me planin e Karagjiqit për të spastruar Bosnjën nga myslimanët dhe kroatët.

Kontrolloni gjithashtu

Kriminelët: Jovica Stanishiq e Franko Simatoviq, janë dënuar me nga 15 vjet burg, nga Trubunali i Hagës

Kriminelët: Jovica Stanishiq e Franko Simatoviq, janë dënuar me nga 15 vjet burg, nga Tribunali i Hagës

Këshilli i Apelit i Mekanizmit Ndërkombëtar të Gjykatës Penale solli vendimin përfundimtar, me të cilin …