Fillimi / Lajmet / Gjykata Speciale refuzon kërkesën e kryetarit të Kosovës, Hashim Thaçit, për lirim me kusht
Mbrojtja e ish-kryetarit të Kosovës, Hashim Thaçi kërkon shkarkimin e gjyqtarit të Speciales, Emilio Gatti

Gjykata Speciale refuzon kërkesën e kryetarit të Kosovës, Hashim Thaçit, për lirim me kusht

Paneli i Gjykatës së Apelit ka refuzuar kërkesën e parashtruar nga mbrojtja e kryetarit, Hashim Thaçit kundër vendimit të gjykatësit të procedurës paraprake për mbajtjen e tij në paraburgim. Sipas Apelit, mbrojtja e Thaçit ka dështuar të dëshmojë se pse vendimi paraprak ka qenë i paarsyeshëm për rreziqet nëse ai lirohet. Në vendimin e apelit thuhet se gjyqtari i procedurës paraprake nuk ka pasur informacion të mjaftueshëm përpara tij në lidhje me kushtet e propozuara të lirimit për t’i mundësuar atij të marrë një vendim të informuar për zbutjen e rreziqeve të identifikuara. Vitin e kaluar kryetari Kosovës, Hashim Thaçi, dha dorëheqje nga posti dhe shkoi në Hagë, pasi iu konfirmua aktakuza për krime lufte, nga Gjykata Speciale.  Bashkë me të, si udhëheqës të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, u arrestuan dhe po mbahen në burgun e Hagës edhe ish-kryekuvendarët Jakup Krasniqi e Kadri Veseli dhe ish-deputeti Rexhep Selimi.

Kontrolloni gjithashtu

Liderët nga vendet e rajonit dhe zyrtarë të lartë të BE-së , kanë shprehur solidaritetin e tyre me Maqedoninë e Veriut

Janë mësuar disa shkaqet dhe vendi ku nisi në fillim zjarri në autobusin që u përflak më 23 nëntor në Bullgari

Janë mësuar shkaqet dhe vendi ku nisi në fillim zjarri në autobusin që u përflak ...