Erdogan Thaci

Hashim Thaçi: Vullneti i qytetarëve turq ishte më i fuqishëm se tanket në rrugët e Stambollit

Kryetari i Kosovës, Hashim Thaçi me vëmendje ka përcjellë zhvillimet e së premtes mbrëma në Turqi, kur një fraksion ushtarak ka bërë përpjekje të bënte grusht shtet. Ai ka theksuar se vullneti i qytetarëve ishte më i fuqishëm se tanket dhe se kjo gjë tregon se demokracia nuk sfidohet dot. Zhvillimet dramatike dhe përpjekja për grusht shtet në Turqi u përcollën me vëmendje edhe nga institucionet dhe populli i Kosovës. Vullneti i qytetarëve të Turqisë u dëshmua më i fuqishëm se çdo tanke. Ngadhënjimi i institucioneve legjitime në Turqi tregoi se demokracia është e pasfidueshme. Në emër të popullit të Kosovës uroj që në Turqi të ketë paqe dhe stabilitet. I përgëzoj të gjithë ata që këtë sfidë e përballuan me urtësi, por edhe me vendosmëri”, ka shkruar Thaçi.

Kontrolloni gjithashtu

Besnik Tahiri, mori pjesë në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës, ku u diskutua raporti për vëzhgimin e zgjedhjeve në Serbi

Besnik Tahiri: Kur jemi bashkë, gjithçka arrihet, gjithçka është e mundur

Kryetari i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri, ka shprehur gëzimin e tij dhe ka …