Kryetari i LDK-së, Isa Mustafa, pas publikimit të rezultatit zgjedhjeve, sot e ka dorëzuar dorëheqjen e tij nga partia

Isa Mustafa: Nuk hiqen vizat me një Qeveri që merr vendime arbitrare dhe ka shumë ministra me aktakuza

Kryetari Lidhjes Demokratike të Kosovës, Isa Mustafa, e ka komentuar shtyrjen e liberalizimit të vizave për Kosovën, duke thënë se të gjithë e kanë ditur se heqja e vizave do të prolongohet për shkak të vonesave të ratifikimit të marrëveshjes për demarkacionin me Malin e Zi. Ai e ka akuzuar kryeministri Haradinaj për dështimin e këtij procesi, duke thënë se ka ardhur në pushtet me kauzë të rrejshme. Sipas Mustafës, i njëjti demarkacion u votua, kufiri nuk lëvizë, por as liberalizimi i vizave nuk ndodhi. “BE-ja nuk ishte parimore me Kosovën, se na vuri më shumë kushte sesa vendeve të tjera, por BE-ja na informoi me kohë, në vitin 2015 dhe 2016, se nëse vonohemi me ratifikim të marrëveshjes, do të prolongohet liberalizimi. Këtë e kanë ditur të gjithë! Mos te kemi iluzione as në të ardhmen se me një Qeveri të shumë ministrave me aktakuza, me një Qeveri që merr vendime arbitrare dhe me  80 zëvendësministra, vizat nuk hiqen”, ka shkruar Mustafa.

Kontrolloni gjithashtu

Bajram Begaj: Kosova dhe Serbia të kthehen sa më shpejt në tryezën e dialogut dhe në zbatimin e marrëveshjeve

Begaj: Të drejtat e njeriut janë ideal i përbashkët për të cilin luftojnë të gjithë popujt

Kryetari i Shqipërisë, Bajram Begaj ka vlerësuar lart dokumentin e të drejtave të njeriut dhe …