KEK
Fillimi / Lajmet / Ish-gjyqtari i EULEX-it, Malcolm Simmons sërish kërkon të raportojë në Komisionin Parlamentar për Legjislacion
Ish-gjyqtari i EULEX-it, Malcolm Simmons sërish kërkon të raportojë në Komisionin Parlamentar për Legjislacion

Ish-gjyqtari i EULEX-it, Malcolm Simmons sërish kërkon të raportojë në Komisionin Parlamentar për Legjislacion

Ish-gjyqtari i EULEX-it, Malcolm Simmons edhe njëherë i është drejtuar me shkresë Kuvendit të Kosovës, me kërkesën që Komisioni Parlamentar për Legjislacion të dëgjojë deklarimet e tij lidhur me pretendimet për parregullsitë në funksionimin e Misionit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë. Këtë e ka bërë të ditur përfaqësuesi i tij në Kosovë, avokati Artan Qerkini i cili thotë se janë në pritje të një përgjigje nga komisioni. Kryetari i Komisioni për Legjislacion, Adnan Rrustemi, thotë se në mbledhjet e ardhshme do të vendosin për një datë kur do të dëgjojnë dëshminë e ish-gjyqtarit të EULEX-it. Vitin e kaluar, Malcolm Simmons kishte deklaruar se ky mision në disa raste nuk i ka zbatuar parimet e gjykimit të drejtë dhe të paanshëm në Kosovë. Por raportimi i tij mund të realizohet vetëm përmes formës elektronike, për shkak të situatës së krijuar nga pandemia COVID-19.

Kontrolloni gjithashtu

Daut Haradinaj: Zonja, Donika Shvarc duhej të shkonte në Prokurori për akuzat kundër meje, nëse ka diçka të vërtetë

Ish-deputeti e kandidati për kryetar të Prishtinës, Daut Haradinaj, para rreth tre muajve, iu kishte ...