leoni

Asociacioni i Komunave të Kosovës ka reaguar lidhur me Projektligjin për Pagat, të cilin e ka publikuar Qeveria

Jakov Devçiq: Serbia nuk duhet ta shohë Asociacionin e Komunave Serbe si mjet të mundshëm të bllokadave politike

Kryetari i Fondacionit “Konrad Adenauer”, Jakov Devçiq ka deklaruar se Serbia nuk duhet ta shohë Asociacionin e komunave me shumicë serbe si mjet të mundshëm të bllokadave politike”. Asociacioni duhet të implementohet sipas marrëveshjes që Kosova dhe Serbia kanë rënë dakord në vitin 2013 dhe 2015. Qeveria në Kosovë duhet të pajtohet që të zbatojë themelimin e Asociacionit të Komunave Serbe të rënë dakord me Serbinë në vitin 2013. Serbët duhet të jenë në gjendje të formësojnë politikën e tyre në mënyrë të pavarur në nivel lokal, për shembull në fushën e arsimit, shëndetësisë, kulturës dhe kulturës dhe ekonomia”, ka thënëJakov Devçiç. Është gjithashtu e rëndësishme që Serbia të mos e shohë asociacionin si mjet të mundshëm të bllokadës politike dhe që përfaqësuesit serbë të kthehen sa më shpejt në institucionet kosovare. Pa masa për ndërtimin e besimit, situata e sigurisë në Kosovë mund të ndryshojë. Perëndimi duhet të inkurajojë afrimin e mundshëm me përparime konkrete politike në integrimin në BE dhe investime të reja”, ka deklaruar ai.

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj

Ramush Haradinaj pretendon se Albin Kurti është rekrutuar nga Serbia gjatë kohës që ishte në burg, në Serbi

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka akuzuar kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti, se i është …