Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg do të largohet nga posti i Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s në tetor të vitit 2024

Jens Stoltenberg do të largohet nga posti i Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s në tetor 2024. Ai ishte vendosur të jepte dorëheqjen këtë vit, por me luftën në Ukrainë, aleanca e zgjati mandatin e tij me 12 muaj të tjerë. I pyetur nëse ky vit është vërtet zgjatja e tij e fundit, ish-kryeministri norvegjez tha: “Po, kjo është zgjatja ime e fundit. Është një privilegj të shërbesh si sekretar i përgjithshëm i NATO-s dhe është jashtëzakonisht kuptimplotë, veçanërisht tani, kur ka një luftë të plotë në Evropë. Ne kemi nevojë që Evropa dhe Amerika e Veriut të qëndrojnë së bashku dhe të jesh sekretar i përgjithshëm për të ndihmuar që kjo të ndodhë, ka qenë me të vërtetë një privilegj i madh.

Kontrolloni gjithashtu

Vedant Patel: Po monitorohet vendosja e artilerisë dhe e forcave serb përgjatë kufirit me Kosovën

Zëvendës-zëdhënësi i Departamentit Amerikan të Shtetit, Vedant Patel, deklaroi  se po monitorohet  vendosja  e forcave …