Ambasadori i Gjermanisë në Prishtinë, Jorn Rohde, ka deklaruar se vendi i tij fatkeqësisht ka ulur bashkëpunimin me Kosovën në disa sektorë. Kështu

Jorn Rohde, ka shprehur domosdoshmërinë e hapave konkretë drejt sigurimit të anëtarësimit të Kosovës në Këshillin e Evropës

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jorn Rohde, ka shprehur domosdoshmërinë e hapave konkrete drejt sigurimit të anëtarësimit të Kosovës në Këshillin e Evropës. Ai ka vënë në dukje rëndësinë e adresimit të shqetësimeve kryesore, veçanërisht në lidhje me të drejtat e pakicave dhe hapave për themelimin e Asociacionit. Rohde theksoi se është e rëndësishme të kuptohet se duhet të përparohet konkretisht, duke filluar me dërgimin e draft-statutit në Gjykatën Kushtetuese për vlerësim. Ka filluar faza e rritjes së presionit. Duhet të bindim qeveritë për anëtarësimin në Këshillin e Evropës. Ata kërkojnë se çfarë po ndodh me Asociacionin, me çështjet që kanë të bëjnë me të drejtat e minoriteteve. Rohde ka theksuar rëndësinë e hapave konkretë dhe adresimin e shqetësimeve thelbësore, duke nisur me dërgimin e draft-statutit të Asociacionit në Gjykatën Kushtetuese për vlerësim.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti, falënderoi partnerët perëndimorë për qëndrimin pro Kosovës, në Asamblenë Parlamentare të NATO-s

Kryeministri, Albin Kurti, ka falënderuar partnerët perëndimorë për qëndrimin e tyre në krah të Kosovës, …