KEK
Fillimi / Institucionet / JUNIKU PROTESTOJ PËR TË TRETËN HERË NË MBROJTJE TË LUMIT ERENIK

JUNIKU PROTESTOJ PËR TË TRETËN HERË NË MBROJTJE TË LUMIT ERENIK

Juniku mbajti protestë gjithëpopullore në lokacionin ku po zhvillohen punimet jashtëligjshëm në marrje dhe devijim të rrjedhës natyrore të lumit Erenik. Protesta përcolli mesazhin e qytetarëve dhe Komunës së Junikut që në asnjë rast nuk kanë qenë, nuk janë dhe nuk do të jenë që shtëpitë e qytetarëve të Rekës e Lugut të mos kenë ujë të pijes një e drejtë njerëzore, natyrore e garantuar me çdo normë kushtetuese e ligjore, të cilën qytetarët e Junikut e kanë dëshmuar me shekuj e dekada në robëri e varfëri. Edhe njëherë kryetari i Komunës së Junikut Agron Kuçi nga vendi ku KRU-Gjakova jashtëligjshëm po zhvillon punimet i bëri thirrje Kryeministrit të Republikës së Kosovës, njëherit edhe Kryetarit të Këshillit Ndërministror të Ujërave Ramush Haradinaj, që sa më parë të shfuqizojë vendimet e paligjshme të MMPH, t’i ndalon të gjitha veprimet e paligjshme të Komunës së Gjakovës dhe KRU Gjakova, të veproj ligjshëm me drejtësi dhe në interesin e përgjithshëm. Komuna e Juniku do i shfrytëzoj të gjitha mjetet ligjore dhe demokratike që mbrojnë pasurit kombëtare: si lumin Erenik, natyrën, mjedisin ekologjik dhe biodiversitetin.

Kontrolloni gjithashtu

Drejtë përfundimit ndërtimi i trotuareve në Pagarushë dhe Gajrak

Ndërtimi i trotuareve në fshatrat Gajrak dhe Pagarushë të komunës së Malishevës, ka hyrë në ...