Ka ndërruar jetë eprori i UÇK-së TMK-së dhe FSK‐së Zejnullah Prokshi

Njoftim mortor – Organizata e Veteranëve të Luftës së UÇK-së, dega në Drenas, me pikëllim të thellë njofton për vdekjen e papritur të luftëtarit dhe komandantit të orëve të para të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Zejnullah Prokshi.
Ai dha një kontribut të jashtëzakonshëm për lirinë e Kosovës, duke u bërë një shembull frymëzimi dhe krenarie për të gjithë.
Zejnullah Prokshi ishte një nga ata burra të rrallë që i kushtoi jetën e tij lirisë dhe pavarësisë së vendit tonë.
Gjatë gjithë luftës, ai tregoi guxim, vendosmëri dhe përkushtim të pashoq. Sakrificat e tij dhe të bashkëluftëtarëve të tij janë baza mbi të cilën ndërtohet e ardhmja e Kosovës.
Ngushëllime të sinqerta familjes Prokshi, miqve dhe të gjithë bashkëluftëtarëve të tij. Kujtimi dhe veprat e tij do të mbeten të pashlyeshme në zemrat tona.
U prehtë në paqe komandant Zejnullah Prokshi, lavdi jetës dhe veprës së tij që do të kujtohet përjetësisht!

Kontrolloni gjithashtu

Më 16 korrik 2024,në orë 12:00, në sallën e Kuvendit të Komunës se Deçanit, përkujtohet prof. dr. Sylë Tahirsylaj

Në emër të Lidhjes së Historianëve të Kosovës “Ali Hadri” dega në Deçan dhe në …