KEK
Fillimi / Njoftime / Ka ndërruar jetë ish-ushtari i UÇK-së dhe rapsodi Shaban Berisha
Ka ndërruar jetë ish-ushtari i UÇK-së dhe rapsodi Shaban Berisha

Ka ndërruar jetë ish-ushtari i UÇK-së dhe rapsodi Shaban Berisha

Në moshën 53 vjeçare pas një sëmundje të rëndë ka ndërruar jetë ish-ushtari i UÇK-së,  Shaban Berisha. Berisha ishte ushtar nga orët e para, bashkë me Abedin Sogojevën dhe shumë të tjerë. Pas përfundimit të luftës ne Kosovë, Shabani u bë pjesë e UÇPMB -së dhe me pas UÇK-së  në Maqedoni për çlirimin e trojeve shqiptare.Shaban Berisha, ka lindur ne Grabovc të Fushë Kosovës. Por, pas luftës sikur shumë ish -ushtar të UÇK-së që u flakën rrugëve pa punë dhe pa të ardhura ishte edhe tashmë i ndjeri. Ai do të kujtohet si një luftëtar dhe rapsod, që e ndau pushkën por as këngën për  çlirimin e Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

FSK: Ushtrimi ushtarak “DEFENDER - Europe 21” dhe Kosova

FSK: Ushtrimi ushtarak “DEFENDER – Europe 21” dhe Kosova

Ushtrimi ushtarak “DEFENDER – Europe 21”  dhe Kosova. Konferenca do të mbahet në ndërtesën e ...