KEK
Fillimi / Lajmet / Kryesia e PDK-së kundër dënimeve pa fakte të komandantëve e luftëtarëve të UҪK-së
Pas dështimit të javës së kaluar, sërish mblidhet Kryesia e Kuvendit

Kryesia e PDK-së kundër dënimeve pa fakte të komandantëve e luftëtarëve të UҪK-së

PDK ka përcjellë me shqetësim proceset gjyqësore ndaj luftëtarëve dhe komandantëve të UÇK-së në secilin rast, e në veçanti në rastin Drenica. Në cilindo  rast  të këtillë, ne kemi pasur dhe kemi bindjen e thellë se lufta e UҪK-së ishte e drejtë, ҁlirimtare dhe që ka respektuar çdo normë ndërkombëtare. Kjo edhe është vërtetuar në shumë raste, nga të cilat është tentuar të dëmtohen figura të larta çlirimtare dhe vetë lufta e drejtë e UҪK-së. Rasti i fundit tregon një shpërfaqje të re të një ҁasje të tillë ku jo vetëm denimi, por edhe i tërë procesi ishte një tendencë e mohimit të vlerave tona sublime dhe denimit të figurave të larta edhe në kundërshtim me vetë standardet e drejtësisë të njohura në botë dhe ligjet e Kosovës. Me këto dënime jo të  drejta, haptazi vërehet tendenca e inkriminimit të luftës së drejtë të UҪK-së dhe e krijimit të baraspeshës në mes luftës së drejtë të UҪK-së dhe agresionit të Serbisë.

Shqetësim edhe më i madh  për ne është se janë dënuar pa të drejtë, duke u  cenuar edhe vetë sistemi i drejtësisë dhe nocioni drejtësi për qytetarin tonë. PDK ka qëndrim të qartë për drejtësinë si sistem i pavarur, profesional dhe i pa anshëm, por në ҁdo rast të cenimit të këtij parimi, si në këtë radhë, fton instituiconet relavante vendore dhe ndërkombëtare që të veprojnë sipas ligjeve dhe standardeve ndërkombëtare në ҁdo rast dhe të korrektojë ҁdo padrejtësi që është vërejtur gjatë këtij procesi gjyqësor, që nuk duhet të jetë pjesë e jetës juridike të një shteti demokratik. Ne vazhdojmë të besojmë në pafajësinë e luftëtarëve dhe në luftën e drejtë të UҪK-së, si dhe kërkojmë veprime që mbrojnë imazhin e drejtësisë. Nuk do të pajtohemi me aktgjykime që kanë për bazë motive tjera jashtë drejtësisë.

Kontrolloni gjithashtu

Enver Hoxhaj: Qeveria e drejtuar nga Albin Kurti dhe ministrat e tij nuk kanë platformë qeverisje

Hoxhaj: Serbia ka vetëm një opsion përpara dhe ai është që ta pranojë Kosovën si shtet të pavarur

Ushtruesi i detyrës së kryetarit të Partisë Demokratike të Kosovës, Enver Hoxhaj ka thënë se ...