Pandeli Majko

Kushti për Shqipërinë në BE, strehimi i 600 mijë refugjatëve


mbi 600 mijë të tillë. Ai ka mohuar edhe kushtëzimin për hapjen e negociatave me BE-në me ngritjen e kampeve për refugjatët, duke theksuar se një ftesë e tillë më mirë do të ishte të mos vinte fare, pasi së pari do të ishte jo evropiane, e së dyti Brukseli nuk mund t’i kërkojë një vendi dhe populli, ndryshimin e strukturës së tij sociale. “Nëse ka ndonjë politikan europian i cili diskuton “ftesën” për të hapur negociatat e integrimit europian për Shqipërinë me pranimin e ndërtimit të kampeve të refugjatëve atëherë kjo “ftesë” më mirë të mos vijë. Jam i bindur, që Brukseli nuk mund t’i kërkojë një vendi dhe populli, ndryshimin e strukturës së vet sociale duke vënë në diskutim sigurinë e tij kombëtare dhe më gjerë”, shkruan Majko.

Kontrolloni gjithashtu

Lajçak

Emisari i BE-së, Miroslav Lajçak, deklaron se Ballkani Perëndimor ka prioritet bashkëpunimin me Mbretërinë e Bashkuar

I dërguari i Bashkimit Europian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, është  shprehur optimist për rëndësinë …