Kuvendi i Kosovës, në mungesë të kuorumit nuk ka arritur ta miratojë Projektligjin, i cili rregullon pagën minimale

Kuvendi i Kosovës, në mungesë të kuorumit nuk ka arritur ta miratojë Projektligjin, i cili rregullon pagën minimale

Sot Kuvendi i Kosovës nuk ka arritur ta miratojë Projektligjin,  i cili rregullon pagën minimale për shkak të mungesës së kuorumit nga ana e deputetëve. Kundër këtij projektligji me kohë ishin  deklaruar deputetët e opozitës. Po ashtu  kundër këtij projektligji  diskriminues sot kanë  protestuar më shumë se dy orë para Kuvendit edhe veteranët e UÇK-së, të cilët, të cilët sapo morën lajmin për mos votimin e projektligjit u shpërndanë të qetë. Gjatë protestave pati edhe incidente dhe shtyrje me policinë, por përgjithësisht ato u karakterizuan të qeta dhe pa përleshje me policinë. Veteranët dhe opozita tani për tani kanë arritur vetëm ta shtyejnë afatin për rivotim të këtij projektligji, pasi pozita nuk po tregon se ka shenja të lëshojë pe lidhur me përfshirjen e veteranëve në pagën minimale me 250 euro në muaj.

Kontrolloni gjithashtu

Lumir Abdixhiku: Pas një viti me marrëveshjen e Qeverisë Kurti nuk do të flitet më për Asociacion, por për autonomi territoriale

Lumir Abdixhiku: Projekt-statuti i Asociacionit është një autonomi me rrugëtim potencial për federalizim

Kryetari  i LDK-së, Lumir Abdixhiku, ka folur lidhur me  çështjen e dialogut me Serbinë dhe …