mbpzhr 2018
MIT
kek
Airport Adem Jashari
Fillimi / Lajmet / Luftimi i tregtisë së jashtëligjshme u konsiderohet i nevojshëm për të pasur një stabilitet ekonomik dhe politik

Luftimi i tregtisë së jashtëligjshme u konsiderohet i nevojshëm për të pasur një stabilitet ekonomik dhe politik

Luftimi i tregtisë së jashtëligjshme u konsiderua i nevojshëm për të pasur një stabilitet ekonomik dhe politik në Kosovë. Në mënyrë që kjo të arrihet u kërkua një qasje më gjithëpërfshirëse të gjitha institucioneve. Kështu u tha në konferencën që është organizuar gjatë ditës së sotme në lidhje me strategjinë kombëtare për tregtinë e jashtëligjshme në Kosovë që u organizua nga Institutit Ndërkombëtar të Sirakuzas. Ushtruesi i detyrës si drejtorit të  përgjithshëm, i këtij instituti,  Filippo Musca  tha se me anë të këtij projekti po synojnë që të luftojnë tregtinë joligjore në gjithë rajonin ballkanik dhe BE-në.

Ndërkaq, ambasadori i Italisë në Kosovë, Piero Cristoforo Sardi duke folur për tregtinë e jashtëligjshme tha se është  e rëndësishme për t’i luftuar këto dukuri në mënyrë që të ketë një ekonomi të shëndosh. Drejtori i Përgjithshëm i Doganës së Kosovës, Bahri Berisha tha se rregullimi dhe kontrolli i tregut prek gjitha shtresat dhe instancat. Për luftuar këtë dukuri sipas tij duhet një qasje gjithëpërfshirëse. Kurse, këshilltari në Ministrinë e Brendshme, Fatos Rushiti theksoi se luftimi i këtyre dukurive do të sjell më shumë stabilitet ekonomik dhe politik.

Kontrolloni gjithashtu

Vetëvendosje dhe LDK nuk duan ta formojnë qeverinë e re me asnjërën nga partitë që kanë qeverisur në mandatin e kaluar

Vetëvendosje dhe LDK nuk duan ta formojnë qeverinë e re me asnjërën nga partitë që kanë qeverisur në mandatin e kaluar

Dy partitë që dolën të parat nga zgjedhjet e 6 tetorit, Lëvizja Vetëvendosje dhe Lidhja ...