Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / Më 22 vjet më parë, forcat serbe hynë në Lybeniq të Pejës dhe vranë e masakruan nëntë banorë të këtij fshati
Më 22 vjet më parë, forcat serbe hynë në Lybeniq të Pejës dhe vranë e masakruan nëntë banorë të këtij fshati

Më 22 vjet më parë, forcat serbe hynë në Lybeniq të Pejës dhe vranë e masakruan nëntë banorë të këtij fshati

Më 25 maj 1998, 22 vjet më parë, forcat serbe hynë në Lybeniq të Pejës dhe vranë e masakruan nëntë banorë të Lybeniqit, më vonë edhe burrat e tjerë të fshatit. Gjenocidi i kryer në këtë vendbanim ndaj popullsisë së pafajshme shqiptare më 25 maj 1998 dhe më 1 e 7 prill 1999 është një nga krimet e shumta që kanë kryer forcat policore, ushtarake dhe paraushtarake serbe në Kosovë. Drejtuesi i Departamentit të Historisë Bashkëkohore në Institutin e Historisë, Shkodran Imeraj, ka thënë kohë më parë se drejtësia vendore dhe ajo ndërkombëtare kanë dështuar në ndjekjen dhe dënimin e autorëve të masakrave që u kryen në Lybeniq gjatë viteve 1998-1999. Sipas Imerajt, gjenocidi që kryen forcat ushtarake, policore e paramilitare serbe kundër banorëve shqiptarë të Lybeniqit është gjenocidi më i madh që është kryer kundër popullsisë shqiptare në historinë e fshatit Lybeniq.

Kontrolloni gjithashtu

Organizata ERA nënshkroi Memorandum mirëkuptimi me Komunën e Pejës, Burimit, Deçanit, Junikut dhe KPK-në

Organizata ERA nënshkroi Memorandum mirëkuptimi me Komunen e Pejes, Istogut, Deçanit, Junikut dhe Këshillin Prokurorial ...