Tërnava

Myftiu, Naim Tërnava, ka dhënë një mesazh urimi për Ditën e Kurban Bajramit duke uruar edhe 25-vjetorin e çlirimit të Kosovës

Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava, ka dhënë një  mesazh urimi për Ditën e Kurban Bajramit duke  uruar edhe 25-vjetorin e çlirimit të vendit nga okupimi serb. Ai shprehu gëzimin dhe respektin për këtë festë të rëndësishme për besimtarët islamë, në të tërë botën. Duke theksuar rëndësinë e kësaj dite madhështore për shoqërinë dhe familjet e vendit, ai uroi për harmoninë dhe gëzimin që festa sjell në mesin e besimtarëve. Përtej festimeve të besimit, Myftiu gjithashtu përkujtoi Ditën e Çlirimit të Kosovës, duke i uruar qytetarëve të vendit për këtë ditë të rëndësishme historike. Myftiu Tërnava shprehu respektin për sakrificat e brezave të mëparshëm që ndihmuan në arritjen e pavarësisë së Kosovës, duke theksuar rëndësinë e kujtesës dhe përkushtimit të vazhdueshëm për të ardhmen e vendit. Në fund ai shprehu shqetësimin e tij për konfliktet në Palestinë dhe në Ukrainë, duke bërë thirrje për rikthimin e paqes në këto rajone.

Kontrolloni gjithashtu

Plakja e popullsisë në Kosovë, tregon se mosha mesatare është rritur për pesë vite, krahasuar me 2011

Të dhënat preliminare të Regjistrimit të Popullsisë të vitit 2024, të publikuara nga Agjencia e …