valamobile
kek baneri
mbpzhr 2018
AKP deri me 2 dhjetor
Fillimi / Lajmet / Nagavci: Mësimdhënësve nuk po iu realizohen të drejtat e tyre siç e parashihet me Kontratën Kolektive
Nagavci: Po të ishte Qeveria e përgjegjshme sot do të dilte me një qëndrim zyrtar pas deklaratave fyese të Vuçiqit

Nagavci: Mësimdhënësve nuk po iu realizohen të drejtat e tyre siç e parashihet me Kontratën Kolektive

Nënkryetarja e Vetëvendosjes Arbërie Nagavci ka thënë sot se mësimdhënësve të Kosovës nuk janë duke iu realizuar të drejtat e tyre ashtu siç është paraparë me Kontratën Kolektive të nënshkruar nga ish-ministri i Arsimit dhe kryetari i SBASHK-ut. Me këtë rast ajo ka përmendur neni 35 pika 8 të kësaj kontrate e cila parasheh pagesën e pagave jubilare dhe tri pagat përcjellëse për mësimdhënësit e pensionuar.Sipas saj kontrata parashihte që buxheti për realizimin e kësaj të drejte duhet të fillonte në buxhetin e vitit 2018 ajo që po ndodh aktualisht pothuajse në të gjitha komunat është se mësimdhënësve nuk po u realizohen të drejtat e tyre që u janë garantuar me ligj . “Komunat duhet ta realizojnë këtë të drejtë të mësimdhënësit. Ne kemi nisur një letër për të gjithë kryetarët e komunave ku kërkojmë që t’u njihet kjo e drejtë mësimdhënësve. Të mos shpenzohet energjia e mësimdhënësve ne realizimin e të drejtave të tyre. Iu bëjmë thirrje kryetarëve të komunave që janë të obliguar ta realizojnë këtë drejtë”, tha Nagavci.

Kontrolloni gjithashtu

Ministrja Hoxha, po qëndron për vizitë zyrtare në Estoni në vazhdën e punës së saj për lobim për liberalizimin e vizave

Ministrja Hoxha, po qëndron për vizitë zyrtare në Estoni në vazhdën e punës së saj për lobim për liberalizimin e vizave

Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha, po qëndron për vizitë zyrtare në Estoni në vazhdën ...