Nexhmi Brahim Llumnica (20.6.1958 - 18.5.1999)

Në 18-vjetorin e rënies përkujtohet dëshmori i kombit, Nexhmi Llumnica

Sot u bënë  18 vjet  nga  rënia heroike e dëshmorit të kombit,  Nexhmi Llumnica, i njohur gjatë luftës si Komandant Gjoni, nga fshati Barilevë, lagjja e Llumnicëve. Në nderim dhe përkujtim të veprës së tij atdhetare, në  orën 18:00 bëhen  homazhe te pllaka përkujtimore ne fshatin Penuhë, ndërsa në orën 18:30 do të bëhen homazhe tek varri i dëshmorit ne lagjen e Llumnicëve, në Barilevë. Nexhmi Llumnica ka rënë dëshmorë duke luftuar me pushkën që vëllai i tij, Avni Llumnica ua kishte rrëmbyer forcave serbe, më 2 prill të vitit 1981, në fshatin Besi të Prishtinës.

Kontrolloni gjithashtu

Rama

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, po qëndron për një vizitë zyrtare, në Azerbajxhan

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, në kuadër të vizitës në Azerjbajxhan,  u takua  me kryetarin …