KEK
Fillimi / Njoftime / Në një vjetorin e kalimit në përjetësi përkujtohet luftëtari eminent i UÇK-së, Hashim Saliuku
Në një vjetorin e kalimit në përjetësi përkujtohet luftëtari eminent i UÇK-së, Hashim Saliuku

Në një vjetorin e kalimit në përjetësi përkujtohet luftëtari eminent i UÇK-së, Hashim Saliuku

Në një vjetorin e ndarjes nga jeta është përkujtuar sot Hashim Saliuku ishte veprimtar i hershëm i çështjes kombëtare. Atë e ka kujtuar Fehmi Rama i cili përshkruan atë si njeri unifikues, me reputacion të madh dhe që kishte synime qartësisht të artikuluara për çështjen kombëtare. “Në nderim të një vjetorit të kalimit në përjetësi të njërit nga luftëtaret eminent të UÇK-së që kishte Gradica dhe Ortakolli i Çyçavices. Hashim Saliuku ishte veprimtar i hershëm i çështjes kombëtare, për veprimtarin e tillë policia serbe e arrestojë dhe maltretojë. Më të vërtetë përjetoi tortura të rënda, por këto tortura nuk e ndalën në synimet e tij atdhetare. U inkuadrua në Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës dhe shërbeu më nderë dhe përgjegjësi. Hashim Saliuku ishte strumbullar unifikimi dhe kishte reputacion tejet të madh. Lavdi!”, ka shkruar Fehmi Rama.

Kontrolloni gjithashtu

Ka ndërruar jetë ish i burgosuri politikë dhe veprimtari çështjes kombëtare, Sabit Krasniqi

Hydajet Hyseni: Ndahet nga jeta ish i burgosuri politik, luftëtari i patrembur i UÇK-së fitimtare, Sabit Krasniqi

Ka ndërruar jetë ish i burgosuri politik dhe veprimtari çështjes kombëtare, Sabit Krasniqi nga Grashtica ...