kek
MIT
Airport Adem Jashari
Fillimi / Lajmet / Në rajonin e Ballkanit është shumë i përhapur diskriminimi në baza gjinore
BBC: Me refuzimin e tij për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, BE i ka dërguar një mesazh të zymtë gjithë Ballkanit

Në rajonin e Ballkanit është shumë i përhapur diskriminimi në baza gjinore

Në Bruksel është paraqitur raporti “Diskriminimi me bazë gjinore dhe punësimi në Ballkanin Perëndimor” në të cilin paraqiten hulumtimet e koalicionit të organizatave për të drejtat e grave nga Ballkani Perëndimor. Raporti ka vënë në pah se në rajonin e Ballkanit diskriminimi me bazë gjinore është i përhapur, veçanërisht në lidhje me punësimin, promovimin, pushimin e lehonisë dhe ngacmimin seksual. Gjithashtu, sipas hulumtimit del se kornizat ligjore që kanë të bëjnë me diskriminimin janë të copëtuara dhe shpeshherë jo në përputhje me ato të rajonit, dhe se standardet e ndryshme të mbrojtjes, procedurat dhe sanksionet e zbatueshme në bazë të ligjeve të ndryshme të mbivendosura kontribuojnë në ngatërrim. Raporti i hulumtimit përfshin një numër rekomandimesh për institucionet nga Ballkani Perëndimor dhe Bashkimin Evropian për një sërë temash, përfshirë miratimin dhe zbatimin e reformave mbi diskriminimin me bazë gjinore, përmirësimin e qasjeve të monitorimit dhe mbështetjen e vazhdueshme për organizatat e të drejtave të grave.

Kontrolloni gjithashtu

LDK dhe Vetëvendosje thonë se paratë për autostradën e Dukagjinit do të ridestinohen, AAK thotë autostrada do të ndërtohet

LDK dhe VV thonë se paratë për autostradën e Dukagjinit do të ridestinohen, AAK thotë autostrada do të bëhet

Lidhja Demokratike e Kosovës dhe Lëvizja Vetëvendosje janë shprehur kundër ndërtimit që Autostradës së Dukagjinit. ...