Në shënim të 30 vjetorit të Mbledhjes së Tretë të Përgjithshme të LPRK-së është mbajtur një Akademi

Në shënim të 30 vjetorit të Mbledhjes së Tretë të Përgjithshme të LPRK-së është mbajtur një Akademi

Të dielën është mbajtur Akademi për shënimin e 30 vjetorit të Mbledhjes së Tretë të Përgjithshme të Lëvizjes Popullore për Republikën e Kosovës. Fjala e mbajtur para të pranishmëve e Halil Selimit, si vezhgim i përgjithshëm, nga pozita e një udhëheqësi të OMLK-LPRK-së: Mledhja e Tretë e Përgjithshme e LPRK-së, 3 – 4 tetor 1991, Ujmir – Klinë. Lëvizja Popullore për Republikën e Kosovës ishte organizatë kombëtare-çlirimtare e masave të organizuara fshehtas nga pushtuesi serbo-jugosllav dhe operonte brenda e jashtë vendit. Ishte Organizatë e vetme e konsoliduar dhe e organizuar, edhe në rrafshin horizontal, edhe në atë vertikal. Në rrafshin horizontal shtrihej në të gjitha vendbanimet me shumicë shqiptare në ish-Jugosllavi: Kosovë, Maqedoni, Mal të Zi dhe Kosovë Lindore, duke i konsideruar dhe evidentuar nën siglën programore vetëm si Kosovë.

Kontrolloni gjithashtu

Xhavit Jashari: Me 16 maj 2024, do të bëhet zbulimi i pllakës Shtëpi Bazë e UÇK-së

Për nderë të 25 vjetorit të rënies Heroike të Dëshmorit të Kombit, Fejzullah Hajdaraj pjesëtar …