MIT
tv dielli
Airport Adem Jashari
kek
Fillimi / Lajmet / Nënshkruhet Marrëveshja e bashkëpunimit ushtarako-civil për vendosjen e një radari në Aeroportin e Gjakovës
Nënshkruhet Marrëveshja e bashkëpunimit ushtarako-civil për vendosjen e një radari në Aeroportin e Gjakovës

Nënshkruhet Marrëveshja e bashkëpunimit ushtarako-civil për vendosjen e një radari në Aeroportin e Gjakovës

Ministri i Mbrojtjes, z. Rrustem Berisha, ka nënshkruar sot me Drejtorin e Agjencisë së Shërbimeve të Navigacionit Ajror, z. Bahri Nuredini, marrëveshjen për vendosjen e radarit në hapësirën e Aeroportit të Gjakovës. Kjo marrëveshje është nënshkruar bazuar në vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës nr. 14/98, të datës 18 prill 2019, për dhënien në shfrytëzim në kohë të pacaktuar të Aeroportit të Gjakovës për nevojat strategjike të Ministrisë së Mbrojtjes dhe FSK-së. Instalimi i këtij radari në Aeroportin e Gjakovës do të ngrisë edhe më tej sigurinë e fluturimeve civile dhe ushtarake në hapësirën ajrore të Republikës së Kosovës dhe është një hap me rëndësi të veçantë në normalizimin e plotë të hapësirës sonë ajrore, në bashkëpunim me NATO-n.

Kontrolloni gjithashtu

Thaçi: Mbetja në fuqi e tarifës është pengesë serioze dhe e pamundëson bashkëpunimin strategjik me SHBA-në

Thaçi: Mbetja në fuqi e tarifës është pengesë serioze dhe e pamundëson bashkëpunimin strategjik me SHBA-në

Kryetari i vendit, Hashim Thaçi, ka përcjellë mesazhet që mori në takimet në Shtetet e ...