MIT KS
Fillimi / Lajmet / OAK kërkon nga MBPZH pezullimin e përkohshëm të qirasë për bizneset e minierave, mineraleve dhe gurthyesve
OAK kërkon nga MBPZH pezullimin e përkohshëm të qirasë për bizneset e minierave, mineraleve/gurthyesve

OAK kërkon nga MBPZH pezullimin e përkohshëm të qirasë për bizneset e minierave, mineraleve dhe gurthyesve

Në një letër përmes së cilës Oda e Afarizmit të Kosovës i drejtohet Ministrit të Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR), Besian Mustafa, kërkohet që të bëhet pezullimi i përkohshëm i qirasë që bizneset e minierave/mineraleve/gurthyesve duhet të paguajnë tek Agjencia e Pyjeve të Kosovës. Arsye kryesorë e kërkesës së OAK-së është se bazuar në masat e fundit të Qeverisë për ballafaqimin dhe parandalimin e përhapjes së epidemisë COVID-19, është bërë ndalimi i punës së shumë sektorëve dhe punën me kapacitete të limituara e kanë vazhduar disa sektorë të tjerë. Një situatë e tillë ka rezultuar me mungesë të gjenerimit të të hyrave për këto biznese, ndërsa qiraja po përllogaritet. Duke pas parasysh që aktualisht, bizneset janë duke u përballur me vështirësi të shumta për shkak të obligimeve që kanë, OAK konsideron që një masë e tillë do të lehtësonte sadopak kontributin në këtë drejtim.

Kontrolloni gjithashtu

Pas raportimit të 27 rasteve të reja me COVID-19, IKSHKP apelon për respektimin e rekomandimeve të dhëna

Pas raportimit të 27 rasteve të reja me COVID-19, IKSHKP apelon për respektimin e rekomandimeve të dhëna

Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik të Kosovës përmes një komunikate për media u bënë thirrje ...