Fillimi / Lajmet / Përfaqësuesit e Ministrisë së Mbrojtjes në takim me drejtorët e politikave të mbrojtjes së Evropës Juglindore, në Kroaci
Përfaqësuesit e Ministrisë së Mbrojtjes në takim me drejtorët e politikave të mbrojtjes së Evropës Juglindore, në Kroaci

Përfaqësuesit e Ministrisë së Mbrojtjes në takim me drejtorët e politikave të mbrojtjes së Evropës Juglindore, në Kroaci

Drejtori i Drejtorisë së Politikave të Mbrojtjes të Ministrisë së Mbrojtjes, Faruk Geci mori pjesë në takimi e nivelit të lartë me drejtorët e politikave të mbrojtjes së Evropës Juglindore në kuadër të Bashkëpunimit të Mbrojtjes në Evropën Qendrore Central (CEDC). Në këtë takim vjetor, i cili po mbahet  nën kryesimin e Kroacisë, kanë qenë të ftuar edhe drejtorët e politikave të  mbrojtës së Ballkanit Perëndimor. Temë kryesore e takimit ishte rritja e bashkëpunimit në fushën e mbrojtjes ndërmjet vendeve te Evropës Qendrore dhe Juglindore si dhe mbështetja e vendeve të Evropës Juglindore drejt anëtarësimit në BE dhe NATO. Me këtë rast, drejtori i Politikave të Mbrojtjes, Faruk Geci, theksoi vizionin e qartë të Republikës së Kosovës drejt anëtarësimit në BE dhe NATO. Ai shprehu gatishmërinë e pjesëmarrjes së FSK-së në projekte rajonale, të cilat shërbejnë në ngritjen  e kapaciteteve rajonale në fushën e mbrojtjes. Në këtë takim, Faruk Geci qartësoi kërkesën e Kosovës për anëtarësim jo vetëm në nismën rajonale A5 por edhe në çdo nismë tjetër rajonale që i shërben rritjes së bashkëpunimit rajonal për kontributin në paqen dhe sigurinë në rajon e më gjerë.

Kontrolloni gjithashtu

Armë të fuqishme amerikane por zbarkohen në Ukrainë, ndërsa ambasada në Kiev evakuon personelin

Armë të fuqishme amerikane po zbarkohen në Ukrainë, ndërsa ambasada në Kiev evakuon personelin

Ambasada amerikane, në Ukrainë, ka kërkuar evakuimin e stafit jo esencial të saj në mes ...