KEK
Fillimi / Njoftime / Përurohet libri “Adem e Hamëz Jashari”, i përgatitur nga Unioni i Shkrimtarëve dhe Kritikëve Shqiptarë
Përurohet libri "Adem e Hamëz Jashari", i përgatitur nga Unioni i Shkrimtarëve dhe Kritikëve Shqiptarë

Përurohet libri “Adem e Hamëz Jashari”, i përgatitur nga Unioni i Shkrimtarëve dhe Kritikëve Shqiptarë

Me rastin e 71 vjetorit të lindjes së ideologut të çështjes kombëtare dhe heroit të kombit, Hamëz Jashari si dhe 54 vjetorit të themelimit të Gjimnazit të Skenderajt që e mban emrin “Hamëz Jashari” sot në është përuruar libri për “Adem e Hamëz Jashari”. Ky libër është përgatitur nga Unioni i Shkrimtarëve dhe Kritikëve Shqiptarë. . Libri përmban intervista më Adem e Hamëz Jasharin kur ata ende ishin gjallë. Analiza nga historianë, nga ushtarakë të karrierës, nga publicisti anglez (Mark Perry) , nga kritikë të artit dhe letërsisë të njohur në trevat shqiptare. Në kapitullin e fundit, enkas fëmijët nga Kosova dhe diaspora i kushtojnë poezi dy kryetrimave Adem dhe Hamëz Jasharit.

Kontrolloni gjithashtu

Nesër në bibliotekën kombëtare “Pjetër Bogdani” në Prishtinë, në orën 12.00, mbahet “Ora e Lirisë”

Sot në Bibliotekën Kombëtare “Pjetër Bogdani” në Prishtinë, në orën 12.00, mbahet “Ora e Lirisë”

Nesër, më 5 mars, për nder të “Ditës së Dëshmorëve” dhe të Epopesë së Ushtrisë ...