MIT KS
Fillimi / Institucionet / Po bëhen përgatitjet për parandalimin dhe luftimin e etheve hemorragjike në Suharekë

Po bëhen përgatitjet për parandalimin dhe luftimin e etheve hemorragjike në Suharekë

Shtabi Komunal për parandalimin dhe luftimin e etheve hemorragjike në Komunën e Suharekës, ka filluar aktivitetin për marrjen e masave ndaj kësaj epidemie. Në takimin që ka mbajtur ky Shtab, të cilin e kryesoi kryetari i Komunës së Suharekës Sali Asllanaj, u fol për përgatitjet që janë bërë dhe vazhdojnë të bëhen në parandalimin dhe luftimin e etheve hemorragjike. Drejtori i Drejtorisë Komunale për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale, Frashër Behluli anëtarët e shtabit i ka njoftuar për takimin që është mbajtur në Ministrinë e Shëndetësisë ku janë caktuar detyrat e punës për Komunat që janë zona endemike. Ai ka thënë se edhe këtë vit, Komuna e Suharekës ka ndarë 10 mijë euro për masat mbrojtëse. Ndërsa drejtori i QKMF-së në Suharekë, Milit Elshani, ka thënë se do ti përsërisim gati të gjitha punët dhe angazhimet e vitit të kaluar, pasi vitin e kaluar kemi pas rezultate shumë më të mira, ngase kemi pas zvogëlim te numrit që kanë kërkuar ndihmë. Ai ka shtuar gjithashtu se QKMF-ja është e gatshme dhe e përgatitur profesionalisht për çfarëdo intervenimi, pasi që kemi mjaft staf të kompletuar dhe po punojmë me të madhe në vetëdijesimin e qytetarëve. Pas diskutimeve, kryetari i Komunës së Suharekës, Sali Asllanaj, iu ka caktuar detyrat konkrete secilit anëtar të Shtabit që të japin kontributin e tyre ne marrjen e masave rreth parandalimit dhe luftimit të etheve hemorragjike të njohura si “Krime Kongo”.

Kontrolloni gjithashtu

Islamic Relief Kosova ndihmon familjet me nevojë të Komunës së Hanit të Elezit

121 pako me nga 7 kg mish është kontributi humanitarë i radhës i Islamic Relief ...