Popat dhe Vuçiqi fajësojnë gratë serbe jo vetëm për humbjen e Kosovës, por edhe për vdekjen e qetë të kombit

Popat dhe Vuçiqi fajësojnë gratë serbe jo vetëm për humbjen e Kosovës, por edhe për vdekjen e qetë të kombit

Analisti, Goran Mishiq, në një shkrim të botuar në Al-Xhazira ka shkruar se krerët e Kishës dhe të Shtetit në Serbi fajësojnë gratë serbe jo vetëm për humbjen e Kosovës, por edhe për vdekjen e qetë të kombit.

Peshkopi serb Amfilohije Radoviq  në fund të vitit të kaluar kishte filluar një fushatë për të rritur normën e lindjeve në Serbi dhe përgjithësisht te serbët, duke akuzuar  se “nënat tona po  bëhen fëmijë-vrasëse” dhe duke shtuar se “gratë serbe në mitrat e tyre po vrasin për një vit më shumë fëmijë se sa kanë vrarë Musolini  Hitleri dhe Tito, dhe të gjithë ata  që janë këtu në Kosovë”. Njëjtë  kishte reaguar edhe Patriarku Irinej, i cili me deklaratat e tij kishte kërkuar që “gratë serbe  detyrimisht të lindin dhe të kenë fëmijë”, dhe ato të mos bënin zë por  të shërbenin vetëm për këtë punë”. Kjo deklaratë e tij me  të drejtë provokuar zemërim jo vetëm te femrat serbe  por edhe e të gjithë njerëzve me  pikëpamjet e tyre më liberale mbi botën. Së shpejti e gjithë polemikat ishin  harruar, sepse kujtesa e qytetarit mesatar të Serbisë nuk mbanë mend më shumë se sa lajmet e djeshme televizive, por terreni ishte i përgatitur tashmë për ngjarjen kryesore dhe për aktorin kryesor të kësaj nisme.

Ajo u bë  mjaft e qartë nga fundjavën e kaluar, kur kryetari i Serbisë Aleksandar Vuçiq, duke folur në të njëjtën temë nga një pozicion i “kurorës,” ose i pushtetit, në krahasim me kishën e zyrtarëve të lartë, kishte ideuar zgjidhjen e dytë, duke ofruar përfitime financiare, për nënat që vendosin të lindin fëmijën e  tretë dhe të katërt. Kështu, çdo grua që lind fëmijën e katërt nga shteti për 10 vjet, merr  18.000 euro, apo rreth 250 euro në muaj, tha Vucic, duke kërkuar nga gratë të lindin më shumë. Ai kishte  krahasuar komunat e Kosovës ku ata nuk kanë ndonjë problem me natalitetin, në të kundërtën, me komunat në veri të “kufirit”, të cilat u pasua nga reagime të shumta të nënave serbe, në mënyrë individuale ose përmes organizatave joqeveritare, të cilat janë etiketuar dhe janë  pandehur dhe për humbjen e Kosovës, dhe për vdekjen e qetë të kombit.

“Çdo ditë ne jemi më pak për 107 pjesëtarë të kombit”

Gratë në Ballkan ende trajtohen  dhe konsiderohen si gjini e cila është e caktuar vetëm për të lindur. Ato edhe gjatë shekujve janë konsideruar si makina të zakonshme për të lidhur foshnje. A keni vënë re se djemtë në Ballkan lodrat e tyre më të preferuar i kanë shpatat dhe pushkët? (Pjesë nga një shkrim i gjatë)

Kontrolloni gjithashtu

Rexhep Ahmeti: Nga arkiva e tij, shkencë dhe art

Rexhep Ahmeti: Nga arkiva e tij, shkencë dhe art (Ribotim) Rexhep Ahmetin, e kisha shok …